keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Tehokas päivä

Tänään olen saanut paljon aikaan, niin ulkona kuin sisälläkin... Vaikka on lomalla, niin en minä osaa nukkua pitkään. Hyvä, että seitsemään asti pysyn sängyssä, sitten on jo noustava. Mutta olenko tehokas niin aikaisin ? En todellakaan. Haudutan pannullisen teetä ja nautin sen soffalla istuen, päivän lehteä ja somea selaillen, sekä päivän töitä suunnitellen.

Tämän aamurupeaman jatkoksi otin puhelimen käteen ja rupesin soittamaan Lvi-firmaan. Lupasivat nimittäin soittaa jo maanantaina, mutta eivät vielä keskiviikkoaamuun mennessä olleet ottaneet yhteyttä. Juu, soitin väärälle ihmiselle, joka lupasi välittää soittopyyntöni oikealle tyypille. Sitä soittoa jäin odottamaan... Ja odotellessa lähdin öljyämään muotopuutarhan rakenteita...

Tai niinhän minun piti. Ongelmaksi muodostui puuöljy, joka oli päässyt puuroutumaan vuoden (vai kahden) odotuksen aikana. Ei siitä mihinkään ollut. Se homma odottaa uutta öljyä ja kauniin aurinkoisena päivänä en lähde kaupunkiin hakemaan öljyä. Keksin jotain muuta...


Lähdinpä sitten kitkemään tulevaa alppiruusupuistoani. Siinä sitä hommaa riittää pitkäksi aikaa. Tavoitteita en enää aseta, mutta kaivon ympärys pitäisi saada kuntoon. Muutama viikko sitten ostin köynnöskaareen tuliköynnöskuusaman taimet. Toisen taimen sain heti istutettua, mutta toisen taimen istutuspaikalla kasvoi lamoherukka. Se piti siirtää.

Mutta ennen lamoherukan ylöskaivamista sille pitää tehdä uusi istutuspaikka.  Joten maisemointikangas pois, kuorikkeet pois, lisää multaa, monta kottikärryllistä, vähän reunanauhaa, tukikeppejä jne... Siinähän se päivä mukavasti menikin.


Lamoherukka on kasvanut todella kiitettävästi tuossa kaivon vieressä. Jotenkin ajattelin, että alppiruusut tulevat penkin takareunaan, ainakin korkeammat, mutta etureunassa voisi olla matalien alppiruusujen lisäksi lamoherukkaa. Tykkään sen tavasta kasvaa.


Ja mikä parasta, lamoherukan alla ei kasvanut kovinkaan paljoa rikkaruohoja. Muutama leinikki ainoastaan...

Koska päivä oli ihanan lämmin ja keskipäivällä aurinko paistoi suoraa tähän kaivon ympäristöön, niin sen helteisimmän ajan pidin siestaa pesemällä kukkaruukkuja. Ja niitähän riittää, koska viime syksynä jäivät viimeiset taimiruukut pesemättä.

Ai niin, koska huoltomies ei soittanut, vaikka minulle niin luvattiin. Soitin vielä iltapäivällä uudelleen firmaan ja ihmettelin, kuinka hidas tyyppi siellä on naputtelemaan puhelinnumeroa, kun oli jo 6 tuntia edellisestä soitostani. Nyt tyyppi lupasi, että hän etsii tämän toisen käsiinsä ja sanoo, että soitettava on. Ja vartin päästä sieltä soitettiinkin. Ja taas sama laulu, että ei ole takuu voimassa, että itse pitää maksaa. No minä sitten latelin kuluttajansuojalakia ja kerroin, että haluan lämmityslaitteeni korjatuksi, että riidellään sitten hinnasta kuluttajariitalautakunnassa. Johan muuttui ääni kellossa, nyt minun pitää tehdä kirjallinen reklamaatio asiasta ja henkilön pitää keskustella aiheesta johtajan kanssa ja laitevalmistajan kanssa. Reklamaatio on tehty ja lähetetty, nyt sitten odotellaan johtajan ja laitevalmistajan kantaa asiaan. Ja taas luvattiin soittaa minulle päin, perjantaina. Katsotaan, soitetaanko....

Että tällainen päivä tänään... Huomenna onkin taas sadepäivä, puutarha kiittää

7 kommenttia:

 1. Ihanan tyypillinen puutarhapäivä. Paljon tekemistä ja aikaa kuluu, mutta myös jälkeä syntyy.
  Paljon menee yleensä aikaa myös tuollaisiin asiointisoittoihin, kun harvoin saa heti kiinni oikeaa henkilöä. Mieluummin senkin ajan käyttäisi puutarhaan. Olisipa mukavaa, jos joskus todettaisiin heti ensiyrittämällä, että joo, me korjataan ja korvataan ja ensi tilassa. Aina saa vääntää joka asiasta ennen kuin mitään tapahtuu. Toivottavasti lvi-ongelmasi ratkeaa ja mielellään nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella ihana päivä olikin :) Nyt vaan odotellaan, ainakin perjantaihin

   Poista
 2. Mukava puutarhapäivä. Nyt on itse kullakin montaa rautaa tulessa puutarhassa :) Ihanaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kaikkea pitäisi ehtiä tekemään, joka paikka ulkona kaipaa kohennusta, mutta itselle on oltava armollinen, koska kaikkea ei ehdi yhden päivän aikana :)

   Poista
 3. Nyt onkin ollut ihana sää puutarhailulle.
  Mukavaa loman jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Toivottavasti sää pysyy yhtä hyvänä, että saisi jatkaa puutarhurointeja

   Poista
 4. Tehokas päivä. Sää suosi. Toivottavasti soittivat ja sait asian kuntoon.

  VastaaPoista