tiistai 20. kesäkuuta 2017

Akileijat kukkivat

Istun sohvalla ja odotan... Lämmityslaitemiehen pitäisi tulla yhdeksään mennessä. Tuleekohan vai eikö tule ? Enpä käyttänyt viikonloppuani lämmityksestä murehtimiseen, vaan käväisin taas vanhempieni luona, koska meidät oli kutsuttu rippijuhliin. Ja samalla hyväksikäytin isäni ammattitaitoa autotalliprojektin suunnitteluun. Hyviä vinkkejä sain myös eräältä rippijuhlavieraalta, Kiitos!
Laukkoja ja päivänkakkaran lehtiä

Parin päivän poissaolon jälkeen piti hoitaa kasvihuone ja ihaille uusia kukkivia pelargoneja, kastella tomaattilaatikot, leikata nurmikko, öljytä muotopuutarhan laatikot ja vasta sitten pääsin kukkapenkkikierrokselle.

Ensimmäinen silmäys etupihan kukkapenkkiin oli pieni pettymys, eihän siellä kuki kuin tulikellukat. Toinen, vähän tarkempi silmäys, kyllä kukkii: rentoakankaali kukkii, samoin jättipoimulehti.

Rentoakankaali ja jättipoimulehti
Tämän penkin akileijat eivät ole vielä avanneet nuppujaan, mutta valkoisessa penkissä ovat!!!!

Yksi pienenpieni akileija (lapun mukaan Akileija Passiflora Mckana) on avannut nuppunsa myös hevosenkenkäpenkissä, koivun juurella. Ihanan söpö, pieni.


Paitsi että Googlen mukaan 'Passiflora McKana' näyttää aivan erilaiselta. Joten parempi ottaa nimilappu pois. Kaunis, pieni akileija silti. Tykkään!

Onneksi sain pihahommat eilen hyvälle mallille. Tänään sataa koko päivän, eikä loppuviikkokaan näytä kauhean kuivalta, mutta sisätöitäkin riittää... Sukkalangat ovat käyneet vähiin, mutta heppalankoja riittää. Minä olen tyytyväinen, kun saa viettää aikaa virkkuukoukku tai puikot kädessä.

Miten sinä vietät sadepäivän ?

9 kommenttia:

 1. Olitpa eilen ahkera. Minulta jäi nurmikko ajamatta reissupäivän jälkeen. Sadepäivä sisältää siivoamista, pyykkäämistä ja istuttelua. Mutta myös tekemistä lasten kanssa. Lautapelejä tms.

  VastaaPoista
 2. Sadetta luvattu tännekin. Riippuu määrästä, jäänkö sisälle vai menenkö pihalle. Kauniit akileijat! Toivottavasti lämpömies tuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, lämpömies tuli, vähän vaille yhdeksän, kun lupasi tulla kahdeksan ja yhdeksän välillä.

   Poista
 3. ihanan värisiä akileijoja! Meillä alkoi päivä oikealla kaatosateella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hetkittäin täälläkin on ollut kaatosade. Pihatöistä saa vaan unelmoida...

   Poista
 4. Akileijat poksahtivat kukkaan ihan hetkessä. Onneksi niitä on joka paikassa ja kukkivatkin kiitettävän pitkään.
  Sadepäivät ovat siinä mielessä tervetulleita, että silloin saa muuten rästiin jääviä kotitöitä purettua. Kunhan ei sada päivätolkulla putkeen.
  Toivottavasti lämmityslaitemies vihdoin saapui. Oikein mukavaa juhannusta sinulle!

  VastaaPoista
 5. Tämä sadepäivä meni vielä töissä, mutta iltapäivästä asti olen fiilistellyt toisten blogeja lueskellessani, löysin tieni sinunkin blogiisi ja nyt jäänkin lukijaksesi:) Ihania akileijoja! Rentoakankaalit ovat kiitollisia kukkijoita, mutta osaavat levitäkin vauhdilla, välillä pitää ihan repiä pienemmäksi...!

  VastaaPoista
 6. Ihanan herkkiä akileijoja! Olet ollut ahkerana, minunkin täytyisi nyt suunnata pihalle, kun kerran loma on alkanut ja olisi kerrankin aikaa :)

  VastaaPoista