maanantai 12. kesäkuuta 2017

Kesäretki Varsinais-Suomessa

Sunnuntain vietin autoillen, seuranani oli äitini. Lähdimme aamupäivällä kohti Saloa, tarkemmin Salon Kiikalaa. Ensimmäinen pysähdys oli Kiikalan kirkko ja hautausmaa. Äitini isän suku on aikoinaan saanut evakkotilan Kiikalasta ja siellä asuu edelleenkin kaukaisia sukulaisia. Minä kävin ensimmäistä kertaa Kiikalassa.

Kiikalan kirkko
Hautausmaan muistelupaikka


Kiikalasta jatkoimme matkaa Rekijoelle, Rekijoen myllylle. Siellä pidettiin pelargonipäivä, jossa pääsi tapaamaan muita pelargoniharrastajia sekä vaihtamaan, ostamaan ja myymään pelargoneja.Ja meillä oli niin mukavaa... On todella hauska tavata samanhenkisiä ihmisiä :)
Oma pelargonikokoelmani kasvoi kahdeksalla yksilöllä...

Pelargoni 'Chine'
Ja samalla tulin hankkineeksi 2 uutta perennanalkua (kesäkullero ja himalajanvuokko) kukkapenkkeihini.

Rekijoelta jatkoimme matkaa pieniä, mutkaisia teitä Someron peräkylille sisareni luo. Ja sieltä jatkoimme Pusulan Marttilan kautta Pusulan kirkolle. Marttilassa päässäni pyöri Arttu Wiskarin kappale "Mökkitie", koska lapsuudessani isovanhemmillani oli kesämökki Marttilassa. Olisi kiva käydä ajamassa näin kolmenkymmen vuoden jälkeen se mökkitie :)

Tällä kertaa en ajanut mökkitietä, vaan menimme käymään Pusulassa hautausmaalla. Yhdeksän tuntia olimme kaiken kaikkiaan liikenteessä. Oli mukava retkipäivä, ei mihinkään kiire, joten saimme ajella rauhassa ja katsella maisemia.

Nyt saisi sade hellittää, että pääsisin istutushommiin...


3 kommenttia: