lauantai 3. kesäkuuta 2017

Kesäloma

Hyisessä säässä se alkoi, mutta toivotaan parempaa. Tänään ei vielä hautauduta puutarhaan, tein vain lyhyen kuvauskierroksen ja suuunnittelin huomiset työt, tänään juhlitaan. Hiukan on kyllä haikeat fiilikset, koska lähin työkaverini viidentoista vuoden ajalta siirtyy lomien jälkeen kokopäiväiseksi eläkeläiseksi. Hänen seuraajansa on onneksi tuttu ihminen, mutta silti fiilikset ovat haikeat.

Päätin ruveta kesähulluksi ja kävin jo makoilemassa pihalla. Varjohiipan kukista on muuten hankala saada kuvaa... Valkovarjohiippa ei viihdy meillä, mutta tämä tarhavarjohiippa viihtyy...Etupihan väriloistoa olen ihaillut aamuisin töihin lähtiessä, paljon muuten en ole viime viikolla ehtinyt ulkona ollakaan. Mutta se ongelma korjautuu heti huomenna...

Etupihan L-penkki tielle päin


Esikot ovat lemppareitani. Jossain vaiheessa teen pihani esikkopäivityksen, niitä on muuten aikas montaa lajia ja lajiketta...Seuraavat kuvat ovat samasta penkistä, mutta nyt kuvat ovat L-penkin saunamökin puoleisesta osuudesta. Siitä en hoksinut ottaakaan kokonaisuuskuvaa.

Kullero ja esikko


Penkin pää on todella kuiva johtuen vieressä kasvavasta koivusta. Mutta oranssikeltano siinä viihtyy. Yllättäen kultatyräkkikin on säilynyt hengissä, vaikka joka vuosi kuvittelen sen menehtyneen. Uusi tuttavuus on Lapinunikko, jonka olen kasvattanut siemenestä.


Nyt vaan toivotaan poutapäiviä, jotta pääsen puutarhahommiin. Kerrankin on sellainen tilanne, että lomakalenteri on lähes tyhjä... Puutarha, huomenna möyritään, kitketään, korjataan ja ehkä jopa istutetaan...

7 kommenttia:

 1. Hyvin olet valinnut loman ajankohdan. Ensi viikolle on luvassa aurinkoista ja lämmintä. Siis mukavia lomapäiviä!

  VastaaPoista
 2. Mukavaa lomaa! On joskus kiva tietää, että tulee olemaan aikaa puutarhan parissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kiireen keskellä ei tosiaankaan tarvinnut stressata puutarhaa, kun tiesi, että kohta on aikaa...

   Poista
 3. Kauniisti kukkivat tulppaanit ja narsissit.
  Oikein hyvää, lämmintä ja aurinkoista lomaa sinulle.

  VastaaPoista
 4. Leppoisaa lomaa sinulle! Toivotaan että ennustettu lämpö viimeinkin saapuisi meille :)

  VastaaPoista