sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Matkustan ympäri Suomenmaan...

Lähdin keskiviikkoaamuna reissuun ja satoja kilometrejä on ajeltu ympäri Etelä-Suomea. En siis otsikosta huolimatta ole kiertänyt koko Suomea...

Ensimmäisenä kohteena oli Somero. Oli kesälanien aika, paikalla 3 naista ja 5 konetta (3 saumuria ja 2 ompelukonetta. Mukana oli myös 8 lasta, joten ihan kaikkea tarmoa ei voitu suunnata ompeluun. Kolmessa päivässä saatiin silti jotain aikaan...

Kolmen naisen tuotokset
Perjantaina ompelukoneet ja saumurit pakattiin autoon. Sitten suuntasin sisareni perheen kanssa Turkuun Keskiaikamarkkinoille, hauska kokemus ensikertailaiselle.

Perinteisiä käsityötapoja, tässä lautanauhan kutomista

Ruokaa, maistelin tätä possua haudutettujen juuresten kera

Piispa kera huovien
Siskontyttäreni kanssa seurasimme myös narrien akrobatiaesityksiä. Huikeaa!!!!

Lauantaiaamuna jätin siskon perheen seuran ja suuntasin auton keulan kohti Poria ja pelargoneja. Porin pelargonipäivä oli viime vuonna niin mahtava tapahtuma, joten odotukseni olivat korkealla. Tänä vuonna vein omia pelargonejani näyttelyyn, vain muutaman, koska enempää ei ollut kukassa.

Pelargonipäivä pidettiin Porissa Rakennuskulttuuritalo Toivossa ja Korsmanin talossa. Kuvissa on omia lemppareitani eli kotipelargoneja. Luonnonlajit olivat myös kattavasti esillä, mutta niitä en kuvannut. Ne ovat paljon mitättömämpiä kuin jalostetut lajikkeet.

Porstua

Keittiö

Kamarin ikkunan ihanuudet

Kamarin piironki ja lohenpunaiset

Pelargonit 'Diana Palmer' ja 'Morfar'
Ovat nämä pelargonit niin ihania, että taas kasvoi kokoelmani muutamalla (todennäköisesti reilulla kymmenellä, koska en ole vielä laskenut hankintojani) Hankinnoistani en laita kuvaa tänne, koska he eivät ole tällä hetkellä esittelykelpoisia. Ostohetkellä olivat, mutta minä annoin heille melkoisen kuumakäsittelyn, kun vein heidät liian aikaisin tulikuumaan autoon. Suurin osa toipui, kun nostin heidät vanhempieni luona pois autosta ja kastelin, mutta kukkivien yksilöiden kukat menetin. Vain yksi pieni pistokastaimi näyttää heikkokuntoiselta. Mutta jos juuret säilyivät elossa, niin kyllä sekin toipuu.

Tänään sunnuntaina oli vuotuinen Avoimet puutarhat -päivä. Tänä vuonna kiersin lohjalaisia puutarhoja, koska olen vanhempieni luona. Puutarhoista, joissa vierailin, kerron lisää seuraavassa postauksessa.

Aurinkoista alkanutta heinäkuuta!!!!

4 kommenttia:

 1. Ihania nuo lohenpunaiset pelaguut! Valittiinko Porissa myös vuoden pelaguu? Ihan kuin olisin nähnyt jossain sellaisen uutisen vai olenko nähnyt unta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä jälleen valittiin Vuoden kaunein pelargoni ja voitto meni viime vuotiseen tapaan Antsepälle ja Saarelman puutarhalle.

   Minäkin tykkäsin noista lohenpunaisista :)

   Poista
 2. Ihana ompelukerho! Ja mukavan näköinen pelargoniapaikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelargonit sopivat todella hyvin tuonne Toivon miljööseen.

   Poista