keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Kesä loppuu...

Kamalaa, kesä on melkein ohi, koska lomaa on jäljellä enää reilu viikko. Mihin tämä aika on mennyt? Kesän kukkaloistokin on jäänyt pitkälti näkemättä...

Liljat, nuo kesän upeimmat kukkijat antavat vielä odotuttaa itseään...

Lilja 'African queen'

Lilja 'Black out'
Onneksi sentään muutama avonainen liljankukkakin löytyy....

Lilja 'Puff pixie'

Lilja 'Peach draft'
Onneksi liljakukkoja ei ole ollut tänä kesänä liikenteessä. Muistaakseni yhden olen tappanut kevään ja kesän aikana.

Kun kuvaa yksittäisiä kasveja tai pieniä alueita kerrallaan, saa näkyviin runsastakin kukintaa...

Keltasauramo

Kerrattukukkainen verihanhikki ja reunuspäivänkakkara

Kultahelokki
 Tämä kultahelokki tuli minulle jollain toisella nimellä, mutta osoittautui sitten tavalliseksi kultahelokiksi. Mutta eipä se haitannut, koska tykkään hänestä. Ajattelin siirtää ne vanhat, vaatimattomasti kasvavat (puolet matalampia kuin nämä kuvassa olevat) näiden viereen, josko siinä olisi parempi kasvualusta heillekin.

Hehkuva rakkaus

Väriminttu

Ukontulikukka
Tällaista kukintaa tällä hetkellä. Vaikka penkit näyttävät hyvin vihreiltä, niin silti sieltä löytyy väriä, vaikka tuntuukin, ettei mikään kuki vielä ja mahtavatko edes ehtiä kukkaan ennen ensimmäisiä pakkasöitä.

Viime päivät olen siivoillut kotiani ahkerasti, koska tänään kävi odotettuja vieraita. Olen todella kiitollinen, että Mummi jaksoi vielä tänäkin kesänä tulla luokseni vierailulle. Se ei todellakaan ollut itsestäänselvyys, hän on kuitenkin jo 91-vuotias.

Edellisessä postauksessa pohdiskelin näitä kiitollisuusasioita ja niitä oikeasti riittää, eivätkä kaikki edes liity puutarhaan <3

Huomenna olisi tarkoitus mennä rokotettavaksi, haen jäykkäkouristusrokotteen. Se on hyvä olla voimassa, kun tuolla puutarhassa möyrii ja minä ainakin onnistunut kolhimaan ja naarmuttamaan itseäni ihan huomaamatta, joten rokotukset on syytä pitää voimassa.

Aurinkoa ja lämpöä sinulle ihana lukijani!!!! Totesin vastikään, kun vilkaisin tilastoja, että blogissani on vierailtu kohta 100 000 kertaa. Kun tämä hurja lukumäärä ylittyy, pistän pystyyn arvonnan. Blogia perustaessani en hurjimmissa kuvitelmissanikaan ajatellut tuollaisia lukuja...


15 kommenttia:

 1. Verihanhikki ja kakkara muodostavat kauniin väriyhdistelmän. Siellä kukkivat jo värimintut, hienoa! Mukavaa lomaviikkoa, ihanaa että on vielä lomaa jäljellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska löytää kukkapenkeistä erilaisia väriyhdistelmiä, koska penkkejä ei ole kauheasti suunniteltu.

   Poista
 2. Ei kesä vielä lopu, ei. Vaikka loma loppuisikin, ulkona voi vielä iltaisin touhuta, jos vain ehtii ja jaksaa. Eihän sitä tiedä, vaikka tulisi upean lämmin ja pitkä syksy, joka korvaisi hieman koko kesän kestänyttä kesän odotusta.
  Jäykkäkouristus on hyvä olla pihahommissakin. Minä ainakin telon itseäni jatkuvasti ja vähintäänkin iho on rikki milloin mistäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon todella ettei kesä vielä loppuisi, mutta valitettavasti monena vuonna on käynyt niin, että työ tuo mukanaan puutarhaväsymyksen. Toivottavasti ei tuo tänä vuonna!!!!

   Poista
 3. Onneksi on vielä yksi kokonainen kesäkuukausi edessä. Toivotaan lämmintä ja pitkää syksyä, niin saadaan puutarhasta nauttia vielä pitkään.
  Hienoa kukintaa löytyy pihaltasi. Täälläkin suurin osa liljoista on vielä nupuilla. Odotellaan vielä hetki. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotellaan ja nautitaan. Elokuu on kesäkuukausi, mutta jotenkin sen itse mieltää jo syksyksi...

   Poista
 4. Onnea suuresta lukijämäärästä. Siitä kannattaa iloita. Kaunista kukintaa on puutarhassasi. Meillä liljat ovat juuri auenneet - ne ovat niin kauniita. Tykkään myös kultahelokista. Hyvää loppulomaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tällainen lukukertojen määrä on ihan huippua, uskomatonta suorastaan.

   Poista
 5. Onnea isosta luvusta! Kauniisti siellä kukkii. Meillä on nyt komeampi kukkaloisto kuin koskaan aiemmin. Kesä on ollut suosiollinen puutarhalle. Minusta tuntuu, ettei kesä voi loppua, kun ei se ole vielä alkanutkaan. Odotan kesää edelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin tuo töidenaloitus tuo minulle syksyn mieleen, kun ei enää saa viettää koko päivää ihan pihalla. Ehkä se kesä kuitenkin tulee....

   Poista
 6. Paljon kauniita kukkijoita siellä ja liljojen nuput pullistuvat lupaavasti. Minäkin kävin muutama kuukausi sitten ottamassa tehosterokotteen jäykkäkouristusta vastaan. Kesäistä loppuviikkoa ja mukavia lomapäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Rokotuksen ottaminen on todella pieni vaiva, siihen nähden mitä rokottamattomuudesta voi seurata.

   Poista
 7. Voi miten upeita kuvia olet ottanut ja niin kauniita kukkia😍👌jatkuisi vaan tämä kesä oikein pitkään että saisi nauttia luonnon kauneudesta☀️👍 Mukavaa heinäkuun loppua🌸

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Toivottavasti kesäkelit jatkuvat, että kukinta jatkuisi pitkälle syksyyn...

   Poista
 8. Minusta tuntuu, että tänä vuonna saamme viettää kesää koko syksyn, koska se ei ole vielä oikein alkanutkaan;) Haluan ajatella positiivisesti, muuten iskee masennus... Meillä kukkarunsaus on juuri käsillä, ihanaa, kun liljat aukeavat. Sinullapa onkin ihanan värisiä liljoja, laitan itselleni nimet mieleen!

  VastaaPoista