lauantai 29. heinäkuuta 2017

Pelargonihulluutta

En muista, olenko tuonut täällä esille sen tosiasian, että olen hullu, pelargonihullu. Nyt sen tunnustettu, ei tarvitse piilotella enää tämän sairauden kanssa...

Tämä alkoi muutama vuosi sitten, tarkalleen ottaen keväällä 2014, kun törmäsin Plantagenissa pelargoninpistokkaisiin. Ostin Appleblossom rosebudin ja Prins Nikolain. Ja voin sanoa, että tuosta Appleblossom rosebudista se oikeasti alkoi. Se on niin erilainen, niin kaunis, mitä olin koskaan aiemmin nähnyt.

Ja nythän näitä riittää, reilusti yli 100 erilaista... Eikä loppua näy, sen verran pitkä on tuo Pakko saada -lista. Tämänhetkinen lajikelista löytyy blogin yläreunasta, päätin luoda ihan oman sivun sille. Katsotaan, onnistunko joskus talvella värkkäämään sen kuvalliseksi.

Kasvihuoneessa on kiva istuskella ja ihailla....


Mahtuu sinne jokunen tomaattikinKaikki pelargonit eivät suinkaan enää mahdu kasvihuoneeseen, vaan niitä on sijoitettu takapihalle, ihan pelargoneja varten väsätylle pöydälle.


Ja etupihalle olen hankkinut Ikean ruukkutelineitä. Kaksi on talon edessä ja kolmas saunamökin vieressä. Kaksi telinettä odottaa vielä kasausta saunamökissä.
Pari vuotta olen talvettanut pelargoneja saunamökissä paremmalla ja huonommalla menestyksellä. Viime talvena kuoli se alkuperäinen Appleblossom rosebud, koska  hiiri oli järsinyt koko rungon paljaaksi!!! Olin unohtanut järjestää hiiribaarin.

Nyt nautitaan kukinnasta vielä vähän aikaa, mutta elokuussa rupean jo ottamaan pistokkaita. Olen huomannut, että minulla juurtuu paremmin loppukesällä otetut pistokkaat kuin kevätpistokkaat. Pitäisikö pitää oma pelargonipistokkaiden vaihtotapahtuma täällä Etelä-Suomessa, koska täälläkin on pelargoniharrastajia, mutta ei ole ollut vaihtotapahtumia. Pistetään pohdintaan ja kysellään halukkaita myös Facebookissa.

Mukavaa viikonloppua!!!


10 kommenttia:

 1. aina on tilaa uusille kasveille, se on meidän puutarhurien motto

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, aina mahtuu lisää :) Ehkä johonkin asti...

   Poista
 2. Mahtava kokoelma sinulla jo nyt upeita pelargoneja. :)

  VastaaPoista
 3. Kävin katsomassa listaasi. Vau! On siinä lajikkeita. Minä toivon, että vastaavaa keräilyintoa minulle ei tule, sillä ei ole talvetustiloja noin mahtaville kokoelmille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvetustila on suurin harrastusta rajoittava tekijä. Minulla on onneksi tuo saunamökki, jossa mahtuu talvettamaan.

   Poista
 4. Hieno kokoelma erilaisia pelargoneja, ja tuo keräilyinnostus vie varmasti mukanaan kun aina löytyy yhä ihanampia lajeja :D

  VastaaPoista
 5. Täälläkin yksi pelakuu-hullu..:) Nykyisin vaan on niin huonot/pienet tilat niitä talvettaa, että pelakuita on vaan kolme. Jätin vanhaan taloon uudelle puutarhurille kaikki muut.

  VastaaPoista
 6. Vau mikä määrä pelargoneja! En kyllä ihmettele yhtään, pelakuihin on helppo ihastua.

  VastaaPoista