maanantai 31. heinäkuuta 2017

Ruukuissakin kukitaan

Vihdoinkin voin myös sanoa, että kukkaruukuissakin kukitaan. Suurimman osan ruukkukasveista olen kasvattanut itse siemenestä, joten kasvuolosuhteet eivät vastaa ammattipuutarhureiden kasvihuoneoloja. Niinpä kukinnan alkaminen viivästyy... Eivät vielä kaikki, mutta hitaimmissakin on jo nuppuja...

Muutaman kasvin olen ostanut ja jokusen olen saanut.

Pääsisäänkäynti:


Kukkatorneja pääsee ihailemaan julkisilla paikoilla, mutta on niitä tarjolla yksityispihoillekin. Muutamia vuosia sitten koetin tehdä 10 litran ämpäristä tornia, mutta ei se ollut kovin kestävä. Keväällä löysin torniaiheen Lahdesta ja tällainen siitä tuli.

Taimeni kasvoivat liian pienissä poteissa, joten multaa pääsee karkuun. Mutta ensi vuonna uudelleen ja isommilla taimipoteilla.
Kukkatornini

Pääsisäänkäynnin vieressä, makuuhuoneeni ikkunan alla kasvaa krasseja. Kasvualustana on Jiffyn turvepussi. Ostin 2 pussia Kodin Anttilan loppuunmyynnistä edullisesti.  Eivät nämäkään kovin ihmeellisesti ole kasvaneet. Kirjavalehtiset ovat pensaskrassia ja kokovihreälehtiset köynnöstäviä. Onneksi sentään muutama nuppu on avautunut.
Krasseja
Etupihaa sulostuttamassa, mutta saunamökin ikkunalla, on ostettuja petunioita. Niiden välissä on neilikoita, mutta ne ovat jääneet petunian jalkoihin...


Näiden valko-punaisesta värityksestä tykkään kovasti. Sopivat hyvin puna-valkoisen talon ikkunalle.

Roskakatosta koristaa muutama kaupan halpispelargoni ja pistokkaina talvetetut miljoonakellot. Nyt vasta alkoi miljoonakelloihin tulla kukkia. Taisin latvoa heidät liian myöhään....


Takapihalla, terassin kaiteella olen kasvattanut joka kesä ahkeraliisaa. Usein vielä itsekerätyistä siemenistä. Tänä vuonna siellä kasvaa talvettuja ruusuliisan pistokkaita. Niiden kukinta ei ole yhtä runsasta kuin yksinkertaisin kukin kukkivien. Tykkään näistä silti ja yritän nämäkin talvettaa.

Ruusuliisat kaiteella
 Takapihan kaivon päällä ei vielä ole käsipumppua, vaikka olen sellaisen hankintaa suunnitellut jo pitkään. Joten pidän siinä isoa ruukkua. Tänä vuonna ruukussa kasvaa siemenistä kasvatettuja petunioita ja jäljelle jäänyt pasuunakukka. Tästä kuvakulmasta ei huomaa, että pasuunakukka on jäänyt jo petunioiden jalkoihin. Näiden väri ei ole minun mieleeni, mutta saavat silti kasvaa. En kuitenkaan ota heistä pistokkaita.


Tällaisia istutuksia täällä kasvaa pelargonien lisäksi. Onneksi tänä kesänä on satanut kiitettävästi, joten kastelu-urakka ei ole ollut iso.

Pääasiassa kastelen kukkani sadevedellä tai sen loppuessa nostan vettä kaivosta ämpärillä. Joka kastelukerralla annan kukille kastelulannoitetta. Ainakin pelargonit ovat tykänneet siitä :)

Mukavaa alkanutta viikkoa ja alkavaa elokuuta!!!2 kommenttia:

  1. Kaunis ruusuliisa! Entä mikä onkaan tuo jättiläiskasvi ensimmäisessä kuvassa?
    Mukavaa alkanutta viikkoa :)

    VastaaPoista
  2. Ruusuliisoja on minullakin, pidän niistä kovasti.

    VastaaPoista