keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Pioni ennustaa säätä

Pionit aloittivat kukintansa muutama päivä sitten ja sehän tarkoittaa, että rankkasateita luvassa... Aina ja joka vuosi, kun kerrattukukkaiset isot pionit kukkivat. Niin tänäkin vuonna :(


Onneksi kukat olivat niin tuoreita, niin terälehdet pysyivät kasvissa kiinni. Varret vaan hiukan taipuivat...  Suunnittelin vieväni pionilleni sateenvarjon, mutta en sitten vienytkään (naapurit olis pitäneet minua vielä hullumpana kuin tällä hetkellä)


Toivottavasti rankkasateet loppuivat tähän!!!!!

Keltavaleunikon kasvatin itselleni siemenestä ja se on kukkinut jo parina kesänä kauniisti. Tänä kesänä avautui elämäni ensimmäinen sinivaleunikko...

Sinivaleunikko

Kukan sävy on vaan yllättävän punertava, liila ehkä. Siemenestä tämäkin on kasvatettu, joten risteytymistä on tapahtunut jossain matkan varrella. Hauska tämäkin on, mutta voiko häntä sinivaleunikoksi kutsua ?

Sinivaleunikon vieressä kasvaa iso puska verihanhikkia. Sen väri on maaginen, upea, loistava punainen....

Verihanhikki

Mutta miksi hän ei avaa terälehtiään ihan auki, ei edes aurinkoisena päivänä. Muut hanhikit avaavat terälehtensä mansikankukkamaisesti, mutta tämä ei koskaan. Onko vika lannoituksessa, vai onko paikka liian varjoinen, vai ?  Tykkään hänestä silti!!!!

Jasmike
Eilisen sadepäivän kunniaksi päätin laiskotella koko päivän. Päätin lähteä Mäntsälään Saaren kartanoon katsomaan, onko heillä vielä erikoispelargoneja jäljellä ja mihin hintaan. Ja olihan siellä... Ostin 10 pelargonia, kaikki sellaisia, joita minulla ei vielä ole. Osa on ollut, mutta jo aikoja sitten kuolleita ja kuopattuja. Kasvit olivat halpoja (1,5 €/ kpl), mutta ei laatukaan ollut enää loistava. Harvassa kasvissa oli enää edes kukkia. Vaativat tehohoitoa, jotta niistä saa eläviä, kauniita kasveja. Voi olla, että kauniita niistä ei saa kuin leikkaamalla pistokkaiksi.

Kasvihuone on jo ennestään ihan täysi, joten vanhoja kukkivia kasveja joutui jättämään kasvihuoneen lämmön ja siirtymään ulos. Talon räystäs toivottavasti suojaa heitä pahimmilta rankkasateilta...


13 kommenttia:

 1. Upeat pionit. Toivottavasti jaksavat kukkia komeasti, vaikka sateleekin. Kauniin sinivaleunikon olet kasvattanut. Varmasti en osaa sanoa, mikä verihanhikkiasi vaivaa, mutta välillä viileät/muuten epävakaat säät voivat aiheuttaa kukkiin vioitusta ja kehityshäiriöitä.

  VastaaPoista
 2. Valkoinen pioni on minustakin aivan ihku! Harmi vaan etteivät nuo suurikukkaiset pidä sateista. Tuo sateenvarjoidea olisi kyllä sinänsä ihan hyvä .. ;)
  Voi että miten ihana tuo sinivaleunikko, itse yritin kasvattaa sitä tänä keväänä, mutta pussin siemenet olivat vääriä. :( Onko sinulla sen kasvatuksesta jossain kohtaa juttua blogissasi, yritän vielä ensi keväänä uudestaan, uusilla siemenillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muista ainakaan kirjoittaneeni mistään yksittäisestä siemenkylvöstä. Eli tuokin on talven 2015/ 2016 hankikylvöjä. Kylvetty multaan ja kaivettu pariksi kuukaudeksi lumihankeen. Sinivaleunikko iti, moni muu ei. Lisäksi onnistuin hukuttamaan siemeniä, kun unohdin poistaa kennoston alusastian :( Niinpä siemenet lilluivat vedessä ja uiskentelivat vääriin kennoihin. Niitä on yritetty sitten tunnistaa...

   Poista
  2. Kylvämisestä löytyy postaus täältä:
   https://kaupunkilaistyttomaalla.blogspot.fi/2016/01/perennakylvoja.html
   Ei kyllä ole kovinkaa informatiivinen postaus

   Poista
 3. Allekirjoitan täysin tuon pionien sääennustuksen. Viime vuosina on meilläkin sadetta saatu aina juuri pionien kukinnan aikaan. Nytkin kerrottukukkaiset makaavat lähes maassa sateen johdosta. Huvitti tuo aikomus viedä sateenvarjo pionien suojaksi. Minä nimittäin olen tehnyt niin useamman kerran. Tuuli vain on nakannut varjon lähes saman tien pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että olet yrittänyt suojella pionejasi. Ensi vuonna minäkin vien, naapureista viis :)

   Poista
 4. Kauniit pionit ja pelakat! Tuo ennustus on tosi. Ajattelin ihan samaa tänään.

  VastaaPoista
 5. Kaunis on sinivaleunikkosi, oli sitten risteytymä tai ei! Noista pelakuista tulee vielä hyvät,kun pääset niitä hoivailemaan. Minun Sarah Bernhardit ovat saaneet sellaisen suihkun, ettei niistä hienot naiset selviä mitenkään:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavaa, että kerrattukukkaiset pionit eivät kestä sateita. Sateenvarjo kuuluu ensi kesän pioninhoitovälineisiin.

   Poista
 6. kauniit pionit! Sade saa kukat puutarhassa nuupalleen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, sade ei ole ainoastaan pionin ongelma, vaan monen muunkin

   Poista