tiistai 12. heinäkuuta 2016

Terveisiä Vilnasta

Tänään palasin kotiin neljän päivän retkeltä Vilnaan :) Ihana oli reissata, mutta nautin kotiinpaluustakin... Pakko heti tehdä nopea pihakierros, kun sain soitettua ilmoittautumispuhelut äidilleni ja siskolleni. 

Vilnassa olin ystäväni kanssa, tämä taisi olla meille jo 17. yhteinen kesäretki :) Kiersimme tottakai tunnetuimmat nähtävyydet katedraalista aamunkoiton porttiin ja Gediminasin linnakkeeseen. 

Katedraali ja kellotorni

Aamunkoiton portti

Aamunkoiton portin kappelin Madonna-ikoni
Gediminasin  torni
Täytyy sanoa, että tuo Gediminasin linnoitus ja torni oli huikea paikka. Se sijaisti korkean ja jyrkän mäen huipulla, joten se on ollut helppo puolustettava. Mutta kuka on kantanut kaikki nuo kivet ja tiilet huipulle ? Ei siellä silloin ole vielä ollut hissiä, saati edes mukulakivillä päällystettyä polkua kaiteineen. Ja kuka leikkaa nykyisin tuolta rinteeltä ruohon ? Rinne näytti hyvinhoidetulta ja kohtuullisen lyhytheinäiseltä.

Puutarhaihmisen lempipaikan löysimme Bernhardin kirkon puistosta. Upeita kukkaistutuksia ja suihkulähteitä.
Hauska sekoitus kuunliljaa ja päivänliljaaTämä olikin ainoa puisto, jossa oli kukkaistutuksia. Muissa näkemissämme puistoissa oli "vain" puita. Kasvitieteelliseen puutarhaan emme lähteneet käymään, vaan pysyttelimme keskustan ja vanhan kaupungin alueella.

Seuraavat kuvat on otettu liettualaisten talojen pihoilta ja parvekkeilta...

Mikä tämä pensas/  puu on ?
Vain harvalla parvekkeella oli kukkia, tällä sitäkin enemmän...Kaupunkikävelyillä etsimme nähtävyyksiä, löysimme niitä ja paljon muuta... Juutalaisghettoa etsiessä löysimme kauniin rakennuksen, joka osoittautui upeaksi ja monipuoliseksi kahvilaksi. Valinnanvaikeus oli suuri, mutta Pavlova vei voiton...Nautimme Pavlovat ulkona, aurinkovarjojen alla ja saimme samalla kuunneltua kahden saksalaisen (emme ymmärtäneet) ja yhden englantilaisen matkaoppaan selvityksen juutalaisten kohtalosta Liettuassa.

Tässä vielä yksi suihkulähdealue, joka sijaitsi Katedraalin aukiota vastapäätä, tien toisella puolella.


Ja loppuun vielä kaksi hauskaa, erilaista kelloa...

Kello kuninkaallisen palatsin seinällä

Postitalon kello

Matka oli erittäin onnistunut, eikä sadekaan haitannut meitä. Ensimmäisen päivän kuurosta oli jopa hyötyä, koska menimme pellavakauppaan pitämään sadetta ja löysin sieltä kauniin kelta-oranssin pannumyssyn. Myyjä vielä tarkisti kassalla, että ymmärsin ostavani pannumyssyä enkä pipoa... 

Nyt olisi syytä pysytellä hiukan jo kotonakin, jotta puutarhatyöt edistyisivät, mutta taidanpa silti jatkaa liikekannalla :)4 kommenttia:

 1. Kiva kun teit matkapostauksen. En ole koskaan käynyt Vilnassa, joten mukava oli matkata sinun kanssasi. Ehkä joskus vielä menen Vilnaan.

  VastaaPoista
 2. Vilna on kiva kaupunki ja olimme siellä lomalla mieheni kanssa viime vuonna. Paljon tuttuja paikkoja kuvissasi.

  VastaaPoista
 3. Näyttää hienolta kaupungilta. En ole koskaan tuolla käynyt.

  VastaaPoista
 4. Mukava reissu ja mielenkiintosia nähtävyyksiä. Pienikin pyrähdys ulkomailla piristää aina ja ihan parasta istua jossain kahvilassa nauttimassa herkkuja :)

  VastaaPoista