sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Pelargoniretki Poriin 2.7.2016

Eilen oli historiallinen päivä... Porissa järjestettiin ensimmäinen Pelargonipäivä ja tapahtuipa jotain muutakin historiallista, mutta siitä lisää Facebookin pelargoniryhmässä ja saatanpa tehdä paljastuksia täälläkin jossain vaiheessa ;)

Eilen aamulla lähdin äitini kanssa ajelemaan Poriin, ehdoton ykköskohde oli tottakai Rakennuskulttuuritalo Toivo, jossa Pelargonipäivä pidettiin. Mutta ennen sinne menoa kävimme Paratiisin taimitarhalla ja Taimi-Moisiossa.

Paratiisin taimitarha olikin positiivinen yllätys, valikoima oli iso ja kasvit hyväkuntoisia. Sieltä ostin itselleni 2 köynnöshortensiaa, kirjavalehtistä  'Mirranda'-lajiketta ja 20 'Bounty'-mansikkaa.


Paratiisista matka jatkui Taimi-Moisioon, jonka mallipuutarhaa on esitelty puutarhalehdissä... Ja alku olikin lupaava, runsas pionipenkki heti parkkipaikan reunalla...Istutusalueet olivat laajoja, niissä oli paljon erilaisia perennoja, puita ja pensaita, mutta myös isoja nokkos- ja pujopehkoja. Täytyy tunnustaa, että paikka oli minulle pettymys :(Taimi-Moision jälkeen suunnistimme Porin keskustaan syömään ja sieltä sitten Toivoon. Klo 13 alkoi kiinnostava luento juurien hyvinvoinnista, samoin odotin innolla Rinkin puutarhan Tiinan luentoa pelargonien kasvitaudeista.

Ja se pelargoninäyttely, kaikki kasvit ovat kahden järjestäjän omista kokoelmista...

Ensin luonnonlajeja, afrikkalaisia rikkaruohoja, kuten oppaamme kertoi, sekä tuoksupelargoneja...Oli erityyppisiä pelargoneja, tähtiä, kaktuksia, tulppaaneja, ruusunnuppuja. Oli sportteja eli mutaatioita, joiden ansiosta osa erikoispelargoneista on syntynyt. Esimerkiksi vasemman reunan tummanpunaisessa pelargonissa oli yksi kukkaterttu tulppaanikukkainen ja toinen kukkaterttu "tavanomainen"


Kaikissa esillä olevissa kasveissa oli nimilaput, joista näki lajikenimen, joten ei tarvinnut arvailla, mikä ihanuus oli kyseessä.

 Aika moni näistä ihanuuksista löytyy jo minultakin :) Ne ovat kylläkin huomattavan paljon pienempikokoisia.


Natalie

Platinum


Tapahtumassa valittiin yleisöäänestyksellä Kaunein Pelargoni 2016. Tittelin voitti Saarelman puutarhan 'Antseppä'.  Mahtavankokoinen kasvi!!!


Taimimyyntikojuista mukaani lähti 5 pientä ihanuutta... Muuta ei voi sanoa, kuin iso kiitos tapahtuman järjestäjille!!!!

6 kommenttia:

 1. Upeat pelargoniat! Tuommoisia tapahtumia on kiva kiertää.

  VastaaPoista
 2. Upeat pelargoniat! Tuommoisia tapahtumia on kiva kiertää.

  VastaaPoista
 3. Teillä on ollutkin kiva Porin matka!
  Todella upea Pelargoni tuo viiminen kuva!
  Mukavaa sunnuntai päivää!

  VastaaPoista
 4. Onpa jättimäinen tuo Antseppä! Vaikuttaa mukavalta tapahtumalta, kauniita pelargonioita esillä.

  VastaaPoista
 5. Komea tuo viimeinen, mutta taidettiin nähdä eilen vielä komeampi..

  VastaaPoista