torstai 21. heinäkuuta 2016

Jo helpottaa vähän...

Kun yhden homman saa valmiiksi, niin on aikaa keskittyä toiseen projektiin... Maalausprojektini valmistui nimittäin tänään. Sain viime syksynä synttärilahjaksi roskakatoksen. Silloin oli jo liian kosteaa maalata sitä, se vain kyllästettiin ja päätin maalata sen tänä kesänä. Kelit eivät todellakaan ole olleet suosiollisia siihen hommaan, mutta nyt se on tehty. Yksi keskeneräinen stressinaiheuttaja pois päiväjärjestyksestä.Siitä tulikin ihan söpönnäköinen ja heti piti kaivella varastosta parvekekoukut ja ripustaa kukkalaatikot somistamaan katosta.

Ja sitten kitkemään... Paljoa ei tarvinnut enää kitkeä, että pääsi rakennushommiin. Ja mikä ihana tunne se olikaan, kun pääsi rakentamaan uutta. Tuli  tunne, että se valmistuu sittenkin. Valmistumisajankohta ei tietenkään ole vielä tiedossa, mutta siltikin... Miten parin reunanauhan levittäminen antaakin näin hyvän fiiliksen ?Tämä nauha on siistinnäköistä, mutta eihän se tahdo pysyä suorassa, kun sisustaa rupeaa täyttämään mullalla. Niinpä hakkasin kiiloja reunanauhan sisäpuolelle ja sidoin ne rautalangalla yhteen. Nyt pysyvät edes jotenkuten suorassa... Ja sitten vaan multaa kärräämään... Menin laskuissa jo sekaisin, mutta kroppa kertoo, että töitä on paiskittu ja ansaitsen saunan.

Tähän päästiin tänään, huomenna jatketaan...


Ja nyt pihallekin pääsee jo, ainakin kävelemällä ;)


Onneksi ei ollut hellepäivä, koska hiki tuli!!! Ja onneksi en lähtenyt aamulla lenkille :)

8 kommenttia:

 1. Voi miten kaunis roskakatos ja todella hyvän punaisen värin valitsit. Oletpa taas ollut todella ahkera ja saanut aikaan hyvää jälkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Roskakatoksen maalasin samalla sävyllä kuin saunamökin, itseasiassa punainen on jopa jämämaalia siltä ajalta. Tykkään itsekin tuosta punaisen sävystä, isäni mukaan minun olisi pitänyt valita punaruskeampi sävy (perinteinen punamulta), mutta minä vaihdoin sävyn kunnon punaiseen ja tykkään kovasti :)

   Poista
 2. Hieno roskiskatos ja söötit kukkalaatikot!
  Uusi istutusalue näyttää jo hyvältä. Siinä on kuvan perusteella jo aika monta kottikärryllistä multaa, varmasti ollut paljon kärräämistä tuossa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kyllä on kärrätty useampi kärryllinen, mutta laskut menivät sekaisin jo alkuvaiheessa. Mutta valmista on tuosta istutusalueesta noin kolmasosa, eli kärrättävää riittää vielä ja paljon...

   Poista
 3. Roskakatos on todellakin söpö, kuin karkki.
  Oletpa ollut ahkera. Ei vähään aikaan tarvitse miettiä punttisalia tai juoksulenkkejä. Lapiointi- ja kärräyshommia tehdessä joskus tulee miettineeksi, josko hommaisi itselleen ihkaoman bobcatin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ahkeruus kannattaa nyt, todellakaan tarvita mitään tunkkaisia punttisaleja, kun omalla pihalla saa saman liikunnan. Kyllä sitä illan viimeisinä hetkinä miettii konetta apuun, varsinkin kun täällä sellaisen pystyy vuokraamaan aika edullisesti. Mutta siihen tarvitaan kuski, joka on ollut tänä kesänä hurjan kiireinen ja toisaalta silloin pitäisi pohjatöiden olla täysin valmiina. Ja tuo kitkeminen on niiiiiiiin tylsää, että sen mielellään välillä keskeyttää ja tekee muuta, esim. kärrää multaa... Mutta hetkittäin ajatus omasta traktorista houkuttaa, ehkä sitten jo saisi lottovoiton. Sitä odotellessa....

   Poista
 4. Mukavia kuvia ja ajatuksia! Kiitos!

  VastaaPoista