torstai 7. heinäkuuta 2016

Reissaaminen jatkui...


Liikkeellä olen ollut edelleenkin...  Tiistain vietin Helsingissä Korkeasaaren eläintarhassa ja keskiviikkoiltapäivän ystäväni kanssa Gumbostrandissa tutustumassa mm. Heini Turusen taiteeseen. Paikka oli minulle ihan uusi ja outo, vaikka se sijaitseekin vain puolen tunnin ajomatkan päässä kotoa.

Pakko sanoa, että en ole mikään nykytaiteen ystävä, mutta tämä Heini Turusen Glow-näyttely sykähdytti. Esitetekstissä sanottiin taiteilijan maalaavan työtään, kunnes saa työn hehkumaan ja ne todella hehkuivat. Upeita töitä, joita voisin jopa ajatella omalle seinälleni, jos vain omistaisin tyhjää seinätilaa. En kuvannut töitä, koska kuvissa värit ja tunnelma ei pääse oikeuksiinsa.

Taidekierroksen ja lounaan jälkeen kävelimme hetken vielä Gumbostrandin pienessä "kalastaja"kylässä. Upea paikka, jonne on pakko päästä toistekin!!!!

Vaikka olenkin kiertänyt Etelä-Suomea, niin olen minä saanut hiukan kitkemishommaa eteenpäin. Nyt on sellainen alue jo kitketty, että voin tilata multakuorman!!! Ehkä tämä tästä, jos ei jatkuvasti sataisi ja jos ehtisin olla kotonakin...

Pieni kamerakierros piti silti eilen tehdä pihalla...Iltahelokki

Ukonkello

Jaloangervo

Pioniunikot ovat taas aloittaneet kukintansa. Minä unohdin kylvää heitä, mutta näyttävätkin kylväytyneen itsekseen.
Ja nyt on jo ensimmäiset punaiset viinimarjatkin kypsiä... Ne pitäisi poimia ennenkuin räkätit ehtivät syömään kaikki marjat... Toivottavasti huomenna on poutaa!!!!


6 kommenttia:

 1. Pienet reissut piristävät kummasti arkea. Unikot ovat hyviä itsekylväytyjiä ja varmistavat näin jatkuvuutensa.
  Toivottavasti saamme kesän takaisin?

  VastaaPoista
 2. Hauskoja ripsureunapioniunikoita.
  Pitää sitä kesällä vähän maailmaakin katsoa. Jaksaa sitten paremmin kitkeä ja kärrätä, kun on puskien lomassa muisteltavaa.
  Kyllä, sade saisi vihdoin tauota, tai mieluummin loppua muutamaksi viikoksi kokonaan.

  VastaaPoista
 3. Ihanat pioniunikot, loistavaa että kylväytyvät ihan itse :)

  VastaaPoista
 4. Kauniita kuvia. Hienoa kukintaa puutarhassasi. Pioniunikot ovat niin kauniita. - Mukavaa viikonlopun alkua!

  VastaaPoista
 5. Mukava se on vähän reissutakkin kesällä, mikä sen ihanampaa.
  Ihana kukkakierros. Täällä eivät unikot ole vielä avautuneet, nuo sinun pioniunikot ovat aivan ihania. Toivotaan todella että sää paranee, ensi viikolla pitäisi olla jo vähän selkeämpää..

  VastaaPoista
 6. Unikot ovat aina niin kauniita ja tuottavat mukavia yllätyksiä itsekseen kylväytymällä.

  VastaaPoista