lauantai 16. heinäkuuta 2016

Bloggaritapaaminen Lappeenrannassa

Tänään oltiin taas liikenteessä... Aamu alkoi jo kuudelta herätyskellon soittoon, jo ennen seitsemää kaivelin kukkapenkeistä vaihtariperennoja ja ennen kahdeksaan lähdin jo ajelemaan kohti Lappeenrantaa. Kukkaiselämää-blogin Satu järjesti bloggaritapaamisen puutarhassaan... Hänen runsaat kukkapenkkinsä ovat minun puutarhasuunnitelmieni esikuvana.

Kukkaiselämän puutarhasta en ottanut kuin pari kuvaa, koska Sadun omassa blogissa on niin hienosti kuvattu puutarhan kukkaloistoa, joten keskityin itse huokailemaan ja ihailemaan...Puutarhakierroksen ja herkutteluhetken (kiitos, teidän popcornkakkunne oli huomattavasti maukkaampaa kuin omani) lähdimme tutustumaan paikalliseen Tirilän puutarhaan. Paikan emäntä kertoi meille hiukan puutarhastaan, sekä esitteli meille oman yksityisen pihansa. Arvatkaapa, mihin huomioni kiinnittyi ensimmäisenä ? Pelargoniin tottakai!!!!


Tällä pelargonilla ei ole lajikenimeä, mutta hänen tarinansa tunnetaan vuoteen 1927 asti. Oletettavasti kasvinalku on tullut Lappeenrantaan merimiehen mukana. Harmi, että heillä ei ollut pistokasta/ tainta myytävänä, olisin varmasti ostanut.

Omistajarouvan yksityispihalla kasvoi upeita kasveja, esim. asiakkaiden palauttamia rodoja, jotka eivät olleet lähteneet kasvuun. Tuolla pihalla olivat, korkeutta muutamilla oli yli kaksi metriä... Harvoin sitä pääsee puutarhaliikkeestä ulos ostamatta mitään, en päässyt nytkään... Tähkäkimikki näytti niin upealta, että se oli pakko saada. Jo paikanpäällä muistelin, että minulla olisi jo yksi kimikki puutarhassani. Ja onhan minulla, punalehtinen syyskimikki. 

Tähkäkimikki

Tirilän puutarhalta lähdimme upeaan Kivi-Pajulan puutarhaan. Tämä piha pääsi viime vuonna Suomen kaunein piha -kilpailun finaaliin. Ja upea piha olikin, eikä yhtään nurmikkoa!!!!
Pergola aurinkosuojineen (viiniköynnös, jossa valtavasti hedelmäterttuja) 


Tämä pasuunakukka sai minut vihreäksi kateudesta!!! Omani on noin kolmasosa tuon korkeudesta, mutta onpa siinäkin sentään 2 nuppua.

Aivan mahtava päivä!!! Ilo nähdä kauniita puutarhoja ja tavata muita puutarhan hoitoon hurahtaneita bloggareita. Kiitos Satu!!! Kiitos Sadun perhe!!! Oli ilo tavata :)

13 kommenttia:

 1. Kiitos seurasta, oli ilo tutustua, terkuin Suska KoivulaDesignesta.

  VastaaPoista
 2. Kiitos sinulle! Oli ihanaa tavata ja tosi mukava päivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurkiitos sinulle, olit järjestänyt aivan mahtavan päivän :)

   Poista
 3. Bloggaajatapaamiset ja vierailut toisten puutarhoihin ovat tosi kivoja ja inspiroivia tapahtumia. Harmi, ettei ollut tilaisuutta osallistua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhavierailut ovat tosi mukavia. Harmi, että et päässyt mukaan tällä kertaa.

   Poista
 4. Kiva kuulla, että teillä oli mukava tapaaminen. Olisin itsekin tullut, mutta meille tuli ryhmä Pohjanmaalta tutustumaan puutarhaamme. - Ehkä ensi kesänä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, että et päässyt paikalle. Olisi ollut mukava tavata

   Poista
 5. Päivä oli tosi mahtava kokemus! Oli tosi mukava tavata:)

  VastaaPoista
 6. Puutarhavierailut ovat aina antoisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, vierailulla näkee ja kokee puutarhan ihan toisella tapaa kuin esimerkiksi blogia lukemalla.

   Poista
 7. Hauska bloggaajapäivä! Ja mikä viiniköynnös, ei uskoisi että se kasvaa ulkona ilman mitään suurempaa suojaa.

  VastaaPoista