maanantai 25. heinäkuuta 2016

Kukkia

Viikonloppu meni laiskotellessa, ainakin melkein. Multaa en kärrännyt, mutta siivosin ja leivoin, ja kävin tekemässä pikakitkentää kukkapenkeissä. Minulla kävi eilen kylässä kukkapenkkientarkastaja eli 90-vuotias mummini. Hän ilmoitti viime kesänä, että ei enää tänä kesänä jaksa tulla käymään. Ihan ymmärrettävä päätös, koska ikää on. Alkukesästä hän kuitenkin päätti, että haluaisi kuitenkin tulla käymään, mutta jo heinäkuussa, että näkisi enemmän kukkia (aiemmin hän on käynyt vain syntymäpäivilläni elokuun lopulla). Niinpä vanhempani kyyditsivät mummin tänne <3

Tässä kukkaloistoa takapihalta. Kyseessä on pihani vanhin kukkapenkki (2013), siellä olen päässyt jo haluamaani kukkarunsauteen...

Lilja 'Black out'

Lilja 'Prunotto'

Liljojen vieressä on vielä hiukan tyhjää tilaa. Sinne olen istuttanut jo punapietaryrttiä ja Vaaleanvihreää-blogin kirjoittajalta saatua tähtiputkea, mutta jotain valkoista se kaipaisi vielä kontrastia luomaan. Ehkäpä hankin siihen uuden valkoalpin, sen viime talvena menehtyneen tilalle tai sitten siirrän valkoisesta penkistä valkoista väriminttua.

Muutenkin olen katsellut kukkapenkkejäni sillä silmällä. että muutamia kasveja on pakko ruveta siirtelemään, kun jäävät muiden jalkoihin. Mutta siitä myöhemmin lisää...

Aurinkoista heinäkuun viimeistä viikkoa!!!

14 kommenttia:

 1. Kauniisti kukkii siellä ja vaikka mitä! Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Hieno rehevä penkki! Minäkin pohdin kasvien siirtoja ja odotan kukkapenkkien tuuheutumista. Jo parissa vuodessa näkyy tuloksia, mutta valtaosa penkeistäni on perustettu viime tai tänä vuonna. Täytyy siis pysyä kärsivällisenä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä kärsivällisyyttä vaatii tai sitten paljon rahaa hankkia useampi taimi aina laatuaan ja istuttaa ne tiheään, sillä tavalla saa nopeasti rehevää. Mutta ainakaan minulla ei ole sellaiseen varaa, suurin osa kasveista on saatu tai vaihdettu tai kasvatettu siemenestä.

   Poista
 3. Mullakin on yks penkki josta kuoli melkein kaikki viime talvena, siinäpä oottamista.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo talvituhot ovat todella harmittavia. Toivottavasti kasvisi vielä heräävät henkiin. Täytyypä tulla vierailulle blogiisi.

   Poista
 4. Mummisi oli varmasti iloinen nähdessään penkit kesäisessä loistossaan. Hienoa, että 90-kymppinen jaksoi vielä tulla vierailulle ja olla kiinnostunut puutarhastasi.
  Tuskin sitä ehtii saada jonkun penkin valmiiksi ja täyteen, kun jo miettii siihen muutoksia. Ei tule aika pitkäksi tässä harrastuksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen todella onnellinen mummin vierailusta, ei ole enää itsestään selvyys, että 90-vuotias jaksaa matkustaa 100 km suuntaansa.

   Alkuvaiheessa on niin kiire istuttaa taimia ja saada kukkapenkki täyteen, ettei ehdi tai ymmärrä miettiä asioita tarkkaan, esim kasvien korkeuksia. Nyt muutaman vuoden jälkeen ehkä jo vähän paremmin tai sitten ei... Mutta eipä lopu tekeminen kesken...

   Poista
 5. Sinulla on niin kaunis puutarha. Ihanaa ja rehevää kukintaa. Aivan ihanaa, että mummisi on käynyt vierailulla sinun luonasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minä yritän rakentaa rehevää. Takapihalla olen jo onnistunut :)

   Poista
 6. Ihanan vieraan sait luoksesi.
  Jotenkin puutarha pitää kiireisenä. Ajatukset ovat usein jo seuraavassa hommassa, vaikka vielä olisi edelliset kesken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhurointi on yhtä projektia toisen perään. Kun yksi valmistuu, niin seuraava jo siintää mielessä... Ei tule aika pitkäksi :)

   Poista