sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Syksyn viimeisiä kukkia

Kyllä nyt helpotti, kun on kaikki syksyn kasvien siirrot ja taimi-istutukset tehty. Kyllä, ainakin yritän välttää tästä eteenpäin kaikki taimimyyntejä, keväällä seuraavan kerran sitten. Pitäkää peukkuja, että onnistun!!! Kukkasipulit pitää vielä saada maahan, mutta sitten loppukauden kerään satoa, säilön ja kitken rikkaruohoja ja kerään voimia tulevaan kasvukauteen.

Torstaina kävin vielä puutarhaostoksilla. Ostin puista nurmikonreunanauhaa varastoon ensi kevättä varten ja muutama perenna tarttui mukaani. Ostin syysvuokon (kotona huomasin, että minulla on jo sellainen ja ihan samaa lajiketta) ja valkoisen päivänhatun. Ja sitten ostin vielä valkoisen pihasyreenin. Osa taimista, ainakin perennan taimista, oli jo ihan kuolleita. Ihmettelin hiukan, että sellaisia vielä pidetään myynnissä. En minä ainakaan halua ostaa tainta, joka jo myyntihetkellä näyttää kuolleelta. En, vaikka halvalla saisi.

Kun istutuspuuhat tuli tehtyä, lähdin kameran kanssa pihakierrokselle, koska kukkia näytti vielä riittävän...

Esikko jaksaa kukkia, kun se kerran pääsi vauhtiin. Uskomatonta, että esikko kukkii vielä näin myöhään syksyllä!!!


 Hanhikki on syyskukkija, ja siksi siitä pidänkin...

Hanhikki 'Mango Tango'

Tänä keväänä istutettu tiikerinliljakin päätti vielä aloittaa kukinnan. Ensimmäinen kukka on auki, muutamia nuppuja sen lisäksi.

Tiikerinlilja
 Ja kiinankeltakärhö, se on aivan täynnä kukkia edelleenkin... Ja ihastuttavia hahtuvapalloja. Taidan kerätä niitä muutaman talteen ja yrittää kasvattaa niitä lisää siemenestä.

Kiinankeltakärhö

Hopeatäpläpeippi on levinnyt ihan hurjasti kesän aikana. Se oli niin pieni alku, kun sen ostin ja nyt sillä on kokoa yli puoli neliömetriä. Kukkiakin on riittänyt koko kesäksi.

Hopeatäpläpeippi
Valkoinen palavarakkaus on myös innostunut kukkimaan. Osan näistä olen kasvattanut itse siemenestä ja osan sain siementaimina kevään taimivaihdossa. Mutta joka tapauksessa ensimmäisenä kesänä jo kukkivat. Kiitos heille!

Palava rakkaus
 Oi ja syysvuokko, se jonka ostin aiemmin kesällä. Se aloittelee kohta kukintaa, useampi nuppu odottaa avautumista.
Syysvuokko

Komeamaksaruoho on viehättävä myöhäisen syksyn kukkija. Olin iloisesti yllättynyt, kun löysin sitä valkoisena.
Komeamaksaruoho 
 Löytyyhän sitä myös perinteisenä punaisena...

Komeamaksaruoho
Kukkia riittää vieläkin puutarhassa, ja kukinta jatkuu, koska sääennusteet eivät vieläkään lupaa yöpakkasia. Varulta kuitenkin täytin jo kasvihuonelämmittimen polttoainesäiliön, jos sitä kohta jo tarvitaan.

Viimeisenä vielä pari kuvaa pasuunakukista. Olen rakastunut, mutta yhteisasumiseen en suostu. Tuoksu on liian voimakas, joten he eivät koskaan muuta sisälle taloon. Talvetuspaikka tulee olemaan heilläkin saunamökki.2 kommenttia:

  1. Hienoja kukkia! Oot kyllä ihailtavan ahkerana ollut.

    VastaaPoista
  2. Missasin kokonaan tänä vuonna Lohjan omenakarnevaalit. Yleensä tulee siellä käytyä.
    Blogissani on sinulle haaste.

    VastaaPoista