torstai 3. syyskuuta 2015

Syyskuu jo...

Uskomatonta, että kesä on jo loppu ja syksy alkanut. Mihin se kesä oikein meni ? Moni homma jäi tekemättä, siirtyi ensi kesään. Mutta paljon sain aikaankin, ainakin viimeisen parin viikon aikana. Siivosin, siivosin, siivosin, leivoin ja laitoin. Puutarhansiistimiseen ei jäänyt aikaa, joten kun vieraat saapuivat, niin nokkoset rehottivat iloisesti potagerissani...

Profiilistani jo poistin sanan "kohta", jäljelle jäi hurja totuus "nelikymppinen". Niin siinä vaan kävi, että minä keski-ikäistyin. Mutta mukava oli juhlia syntymäpäiviä rakkaiden sukulaisten kanssa <3Lidlissä myytiin muutamia viikkoja sitten kokoontaittuvia työpöytiä. Kävin ostamassa yhden kolmen pöydän satsin ja hetihän niille oli käyttöä tarjoilupöytänä. Alkuperäinen ajatus oli käyttää pöytiä pelargonien talvetukseen. Pelargonit ovat lisääntyneet hurjasti tämän vuoden aikana, joten talvetustilaa tarvitaan lisää ja paljon.Ainoa hankala asia tässä juhlimisessa ja juhlien suunnittelussa oli lahjatoiveet. Minulta ruvettiin tivaamaan, että mitä haluan synttärilahjaksi. Oikeasti, mitään en tarvitse, mutta kuitenkin jotain halutaan ostaa. Onneksi keksin... Tarkoitus on ensi kesänä tehdä hapanpenkki: atsaleaa, hortensiaa, pensasmustikkaa. Esitin toiveen saada lahjaksi pensasmuskikoita ja kelta-oransseja atsaleoja. Ja sainkin...


... 7 mustikkapensasta: 2 Pink lemonade, 2 Patriot, 2 Duke, 1 Alvar ja 3 revontuliatsalea Mandarin Light, lisäksi lahjakortin hankkia lisää atsaleoja. Nyt heille pitäisi keksiä sopiva valeistutuspaikka ensi talveksi. Ja hankkia verkkoa, etteivät puput pistele niitä suihinsa.

Kuvassa on myös on päärynäpuu 'Pepi', jonka sain lahjaksi. Sille löytyi heti sopiva paikka ja nyt vain odotellaan satoa... Pepin pitäisi aloittaa satokausi jo nuorena.

Sain myös ihastuttavan valkoisen Pentikin lyhdyn uusille portailleni.


Kyllä tuntui mukavalta vanheta hyvässä seurassa.

8 kommenttia:

 1. Onnea! Ihanat lahjat ja kekseliäs toive! Lyhty on kaunis uusilla portaillasi!

  VastaaPoista
 2. Oikein paljon onnea! Voi niin nuori olet vielä :) tuskin muistan tuon iän aikoja enää. Ai muistan mie yhen asian, oli joku iltatähti haave, vaan se kyllä äkkiä katosi siitä.

  VastaaPoista
 3. Paljon onnea näin jälkikäteen, olitpa saanut kivoja lahjoja, kannatti toivoa! =)

  VastaaPoista
 4. Lämpimät onnittelut!
  Sait hienoja ja mieluisia lahjoja. Ihan parhaita tuollaiset, joita katsellessa muistaa aina myös niiden antajia.

  VastaaPoista