sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Lisää kukkapenkkiä...

KYLLÄ, tänä viikonloppuna olen taas urakoinut lisää kukkapenkkitilaa. Pääsin jopa kaivamaan savea, muistelemaan, kuinka ihanaa onkaan kaivella rikkaruohoja ja puiden juuria kovasta junttasavesta. Sitä hommaa ei olekaan tullut tehtyä tänä kesänä kovinkaan paljoa. Nyt oli vaan pakko, piti nimittäin saada lisätilaa kasvatuslaatikossa oleville perennojen siementaimille. Siirtelin niitä jo aiemmin, mutta homma oli vielä pahasti kesken. Ja vaaleanpunainen kukkapenkki jo niin täysi, etteivät uudet taimet sinne mahtuneet. Siispä rupesin jatkamaan vaaleanpunaista penkkiä. Eikä tämä mikään hetkellinen päähänpisto ollut, jo se piti vuosi sitten tehdä, mutta en ehtinyt.

Niinpä sitten kaivoin pintamaan pois, rikkaruohojen juuria pois, pehmitin savea, rajasin kukkapenkin turveharkoilla ja täytin koko komeuden ostomullalla. Hiki virtasi, välillä piti istahtaa kasvihuoneeseen tuolille hengähtämään (ja toteamaan, että sielläkin pitäisi hoitaa pelargoneja).

Mutta hyvähän siitä penkistä tuli ja lähes kaikki vaaleanpunaiset, violetit ja osa sinisistä perennoista löysi paikkansa. Vain vaaleanpunainen kerrottu akileija odottaa vielä siirtoa.


 Vaaleanpunaisen penkin jatko-osaan on istutettu siemenestä kasvatetut myskimalva, loistotädyke, heidinkukka, kaunokaista, etelänruusuruohoa ja keijunkukkaa. Lisäksi istutin vaaleanpunaisen neilikkaruusun, jonka ostin aikanaan Järvenpään pihapalvelusta, pihalla alunperin kasvaneet Mustialanruusu 'Minette'n sekä konnantataren.

Mutta tässäkin hommassa kävi silleen, että nälkä kasvaa syödessä. Maata kaivaessa oli hyvä suunnitella ja jotenkin mielessäni hahmottui idea, että kukkapenkki kiertäisi koko tuon kiviröykkiön. Tällä hetkellä kiviä ympäröi rikkaruohikkoinen heinikko ja vesaikkoa ja onpa siellä keskellä myöskin muurahaiskeko tuomassa pientä haastetta minulle. Mutta jollain aikataululla sen teen...
Näin ihanasti kaunokaiset kukkivat ennen siirtoa uudelle asuinpaikalle...

Kaunokainen

Keksin myös sopivan valeistutuspaikan pensasmustikoille ja atsaleoille. Pohtimiseen onkin mennyt 2 viikkoa. Paras ja helpoin paikka heille on uudessa valkoisessa kukkapenkissä. Siinä on syvyyttä tarpeeksi ja mikä parasta, tilaa istuttaa 10 tainta. Kaivoin jo kuopan valmiiksi, ja huomenna käyn ostamassa hapanta rodomultaa pari säkkiä, niin saan heidät kunnolla istutettua paikoilleen. Ja varmaan samalla kertaa täytyy ostaa jänisverkkoa, etteivät puput popsi mustikantaimia parempiin suihin talven aikana.

Pensasmustikat ja atsaleat valeistutuksessa

Jonkin verran yritin siistiä myös etupihan kukkapenkkejä rikkaruohoista ja huomasin tällaisen ihanuuden availevan terälehtiä...

Kaunopunahattu 'Harvest Moon'

Ihanan aurinkoista syyskuun jatkoa!!!!

5 kommenttia:

 1. Amei conhecer o seu blog, já fiquei por aqui!!!Achei maravilhoso!!!
  Visite-me:http://algodaotaodoce.blogspot.com.br/
  Siga-me e pegue o meu selinho!!!

  Obrigada.

  Beijos Marie.

  VastaaPoista
 2. Kovan työn olet tehnyt ja hyvältä näyttää, kelpaa siinä kukkien kukkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kovaa työtä jatketaan edelleen. Mitään uutta ei täällä saa tehtyä helposti, mutta on se vaan niin palkitsevaa sitten jälkeenpäin :)

   Poista
 3. Samaa hommaa tehty ja kyllä siinä hiki irtoaa :) Keväällä sitten päästään helpommalla! Tuo on niin totta, että nälkä kasvaa syödessä, huomaa aina uusia laajennus- ja parannuskohteita. Jatkuvaa muutosta taitaa olla tämä puutarhanhoito.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä puutarhanhoito on jatkuva työleiri, mutta onneksi siitä nauttii ja saa palkinnon, kun kasvit kasvat, viihtyvät ja kukkivat upeasti :)

   Poista