keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Kesän satoa

Eilen oli kitkemis- ja harvennuspäivä. Sateet ja lämpö on saanut ihmeitä aikaan kasvimaalla, kaikki kasvu on ollut hurjaa, myös rikkaruohojen. Niinpä lähdin ämpärin kera kasvimaalle... Tuli harvennettua porkkanat ja punajuuret. Palsternakan jätin harventamatta, koska ystäväni oli luvannut tehdä sen. Hän vei harvennustaimet omalle kasvimaalleen, koska hänen syyskylvönsä oli epäonnistunut. Salaattipenkkiä oli hankala kitkeä, koska viimekesäiset pinaatit olivat kylväytyneet itsestään, eivätkä kasva riveissä. Mutta pinaattisato on jo valmiina korjattavaksi, joten tänään syödään tomaatti-pinaattiwokkia, ohjeen löysin muistaakseni Pirkan nettisivuilta. Juhannuksenakin tarjoillaan tuoretta pinaattia, varokaa vaan ;)

Pavut ovat jo päässeet kunnon kasvuvauhtiin, joten oli aika pystyttää papusalot. Tänä vuonna kokeilen kasvattaa papuja tekokuitunarua pitkin. Viimevuotinen pellavanyöri kutistui ikävästi ja oli melko kallistakin ja kesti vain yhden kesän, vaikka olikin luonnollisemmannäköinen kuin tuo valkoinen naru. Mutta kokeillaan ja toivottavasti pavut sen pian peittävät...Papulaatikoiden välissä kasvattaa kukkavanaa viimevuotinen palsternakka. Ja päätin antaa sen kasvaa ja kokeilla, saanko siitä siemenet ensi kevääksi.

Mukavan juhannusyllärin lahjoittaa tuoksuherne, joka avasi tänään ensimmäisen kukkansa. Kasvilla on korkeutta vasta puolimetriä, vaikka pussin mukaan pituutta pitäisi tulla pari metriä. Värikin on violetti, eikä laivastonsininen (navy blue), mutta kaunis se on silti!!!!!


Aurinkoista Juhannusta!!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti