perjantai 19. tammikuuta 2018

Tuli talvi

Tulihan se talvi tänne eteläänkin... Lunta on tullut ihan kiitettävästi ja kaksi iltaa on kulunut pihalla lumitöissä. Eipä ole tarvinnut miettiä kuntosalia, vesijumpankin peruin lumitöiden takia. Ihanan kevyttä tuo lumi on, mutta tällä pihalla on silti kolaamista. Etupihalle tein vain polut, mutta sekä vanhalta että uudelta autotallilta on pitänyt kolata täysleveät ajourat. Uudelta tallilta siksi, että kuorma-auto pääsi peruuttamaan pihaan ja tuomaan kauan kaivatun ison nosto-oven...

Ruusut ehdin juuri peitellä talvensuojaturpeella ennen lumentuloa... Ehtivät siis viikon verran nauttia turpeen suomasta erityksestä ennenkuin saivat lumieristeen.Lumi toi mukanaan myös innostuksen hankikylvöihin. Tähän mennessä olen tehnyt kylvöt kennostoihin ja sitten keväällä ihmetellyt, että mitä täältä nousee, kun siemenet ovat vaeltaneet lokerosta toiseen. Nyt otin mallia Mama's Garden -blogista ja käytin rypälerasioita kylvöihin. Yhteen rasiaan laitoin vain 4 erilaista perennaa, joten kesällä ei tarvitse arpoa kuin neljän lajin/ lajikkeen väliltä. Jos siis siemenet suostuvat itämään. Kaikki siemenet ovat nimitäin muutaman vuoden vanhoja, tuoreita ei ole yhtään... Päätin, että mitään en hanki, EN, EN, EN...
Huomiseen asti saavat siemenet olla sisällä, mutta sitten käyn upottamassa heidät lumihankeen...

Ja miksi en hanki mitään siemeniä, no niitä on niin valtava laatikollinen, siis kukkien siemeniä, että kokeilen käyttää ne ensin pois. Syötävien kasvisten siemeniä aion hankkia, mutta niitä ei hankita vielä...

Jotenkin tämä tammikuu on tuonut itselleni lisää energiaa, mieli halajaa jo aloittaa pelargonien leikkaaminen, vaikka järki sanoo, ettei siinä ole mitään järkeä, vielä on liian aikaista... Miten saisin hillittyä itseni vielä ???? Antakaa mulle hyviä neuvoja, please!!!


5 kommenttia:

 1. Hankikylvöt on täälläkin suunnitteilla. Josko huomenna ehtisin.
  Vaikea on pitää näppinsä erossa kaupan siemenpussukoista, vaikka kuinka toisin päättäisi. Voisi olla järkevää vaihtaa tuttujen kanssa siemenpussukoita, etteivät jää nurkkiin vanhenemaan.
  Enpä osaa neuvoa sinulle malttia. Ei sitä löydy itseltäkään.

  VastaaPoista
 2. Yritän itse nyt malttaa mieleni ja olla tekemättä hankikylvöjä, vaikka tämän jälkeen ne kuulostaisivat niin mielenkiintoisilta. Toivotaan hyvää itävyyttää.

  VastaaPoista
 3. Noita rypälerasioita olen minäkin joskus hyödyntänyt. Hyvin toimivat.

  VastaaPoista
 4. Lumityöt ovat hyvää hyötyliikuntaa :) On järkevää olla ostamatta lisää siemeniä. Itse en siihen pystynyt, vaikka vakaa aikomus olikin käyttää ensin vanhat pussit loppuun..
  Blogissani on sinulle haaste, toivottavasti mieluisa.

  VastaaPoista
 5. Olin ehdottamaisillani siemenkuvastojen ja -sivustojen selailua ;)
  Mutta jos vaikka sitten puutarhakirjat esiin ja haaveilua, haaveilua...
  Minulla nuo hankikylvöt eivät ole menneet aina ihan putkeen, jotenkin kevään tullen siemenet ovat seilanneet yli laitojen ja purkit, pohjan reiìstä huolimatta, lainehtineet. Tarttee tuota vielä opetella :)

  VastaaPoista