tiistai 9. tammikuuta 2018

Voi järkytys

Enpä enää muista kirjoittelinko tänne joulukuussa autotallini sokkelista, halkeilevasta sokkelista. Tässä joulukuiset kuvat siitä...


Juuri ennen joulua täällä pidettiin mittaustilaisuus, jolloin mittailtiin useasta kohdasta betonin lujuutta. Mittauskohdat on merkitty rasteilla ja mittausalueet on numeroitu.Pitkän odottelun jälkeen sain eilen tutkimusraportin, eikä se todellakaan ole mukavaa luettavaa. Minä en ole insinööri, enkä osaa fysiikkaa, mutta tilastoja osaan lukea ja tutkimustuloskin oli aika selkeä. Järkytyin siitä!!!!!


Alimpana siis lukee: " Toteutusluokassa 2 arvosteluerän on hyväksyttävä, jos variaatiokertoimen arvolla 0,09 vertailulujuus Kk on vähintään 80 % nimellislujuusvaatimuksesta 37 MPa. Koska vertailulujuus Kk on 56,8 % nimellislujuusvaatimuksesta arvosteluerää ei voida hyväksyä."

Järkyttävää, koska tulkitsen tuon niin, että autotallini on rakennettu pumpulin päälle, ei betonin. Mitä nyt tapahtuu, en vielä tiedä. Vastaava mestarini on onneksi ollut aktiivinen ja ollut yhteydessä perustuksen tekijöihin ja vaatinut lisätutkimuksia.

Ennen uutta vuotta kieltäydyin maksamasta seuraavaa maksuerää talotehtaalle, kunnes tulee tieto, että betoni on kunnossa. Betoni ei ole kunnossa, joten katsotaan ja odotellaan, mitä talotehdas sanoo tuosta raportista... Pahin pelkoni on, että jo melkein valmis autotalli puretaan ja koko homma alkaa alusta.

Tällaisissa mietteissä tänään. Pitää varmaan jatkaa kylvöjä, jotta saisi käännettyä pään positiivisempaan suuntaan...

4 kommenttia:

  1. Tuolla naapurissa (Turussa) jouduttiin purkamaan TYKS:n uuden sairaalaan perustuksia, kun ei olleet tarpeeksi vahvoja. Herää kysymys, eikö meillä Suomessa osata enää betoniakaan tehdä!

    VastaaPoista
  2. Ihan samaa, kuin edellinen kommentoijakin ihmettelen. Toivottavasti asia saadaan kuntoon mahdollisimman pian ja autotalli säästyisi purkamiselta.

    VastaaPoista
  3. Kummaksi on mennyt rakentaminenkin. Toivottavasti asiat kääntyvät parhain päin. Ymmärrän hyvin, että sinua harmittaa.

    VastaaPoista