torstai 11. tammikuuta 2018

En pysy enää perässä...


Huh, asioita tapahtuu sellaisella vauhdilla, että minä en enää ymmärrä ja pysy perässä. Maanantaina sain siis tuon sokkeliraportin, josta edellinen postaukseni kertoi. Eilen keskiviikkona sain Kastellin päälliköltä seuraavanlaisen viestin:

"Saatujen tietojen perusteella betonilujuudet ok eli asiat on siltä osin kunnossa. Viimeistään kesäkuun alkupuolella lohkeamat ja halkeamat fiksataan ja koko sokkeli pinnoitetaan "

Mitä ? Häh ? Pakko oli heti soittaa kesken työpäivän vastaavalle mestarille, että mitä tämä nyt tarkoittaa. Mitä minä en ole ymmärtänyt ????? Kahden päivän kuluttua tuosta järkyttävästä raportista kaikki onkin kunnossa. 

Tässä välissä tuli yksi viesti, jossa todettiin, että betoni ei ole vielä kuivunut tarpeeksi, joten lujuudet eivät ole kehittyneet vielä loppuun asti. 

Mutta, mutta... Mitä virkaa tuolla tutkimuksella oli, jos se toisen henkilön toimesta nollataan ja sanotaan, että betoni oli vielä liian kosteaa. Tutkimuksen tekijällä,  tilaajalla ja tutkimusraportin kirjoittajalla oli tiedossa valupäivä.

Miksi tutkimusraportin kirjoittaja ei ole raportissaan pohtinut tällaista asiaa ? Kaikissa muissa tutkimusraporteissa, joita olen vuosien varrella lukenut, on aina ollut tutkimuksen luotettavuuden arviointia.

Vastaava mestari lähetti vielä tälle Kastellin päällikölle viestin, että tutkimus pitäisi uusia keväällä, jotta voidaan varmistaa, että betoni on kuivuttuaan tarpeeksi lujaa. Siihen viestiin emme ole vielä saaneet vastausta.

Jotenkin minulla on hyvin hämmentynyt olo tästä viikosta. Miten asiat voivat kääntyä noin päälaelleen ? Järkyttävästä tutkimusraportista huolimatta sokkeli olisikin kunnossa.

Minä en tiedä tästä asiasta niin paljoa, että voisin olla eri mieltä ammattilaisten kanssa, joten hyväksyn heidän sanansa. MUTTA säilön tutkimusraportin ja Kastellin päällikön viestin autotallin rakennuspapereihin ihan varmuuden vuoksi, jos tulevaisuudessa jotain tapahtuukin. Ovat ne niin ristiriitaisia...

Kummastelujen vastapainoksi kevään ihme, joka saa jokaisen puutarhurin hyvälle tuulelle....

Tomaatintaimia

Minä olen purkanut pahaa oloani kuntosalilla ja neulomalla. Tiistaina sain valmiiksi kahdet tilaussukat, heti perään aloitin sukat itselleni...


Mukavaa tulevaa viikonloppua!!!!!

4 kommenttia:

 1. toivotaan, että kaikki on kuitenkin kunnossa. hirveän stressaavia tuollaiset asiat! Oletkin ajoissa tomaattien kanssa :) Ihanat sukat tulossa!

  VastaaPoista
 2. Ikävä saada tuollaisia uutisia ja olla epätietoisuudessa. Mutta ihana neuletyö. Hienoa kun tomaatit ovat lähteneet kasvuun. Minä en ole taimikasvatusta vielä ajatellut lainkaan. Mukavaa tulevaa viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
 3. Hei apua , heti kun näin tomaatintaimesi, unohdin alussa lukemani tekstin ja sen luin sitten uudestaan. Harmillisia tuollaiset asiat joissa vekslataan asioita suuntaan ja toiseen, ja itse on siinä sitten jonkinlaisessa välikädessä. Kannattaa säilyttää tosiaankin kaikki asiaan liittyvät paperit.
  Wau noita sinun tomaattejasi, mikähän mahtaa olla laji? Itsekin olen alkanut miettiä tomaatteja .. - Toivotaan valoisia päiviä tomaatinkasvatuksillesi.
  Kaunista sukkaa tulossa!

  VastaaPoista
 4. Voi sinua, tuleepa ristiriitaista tietoa! Olet tosi urhea, itse en varmaan saisi edes unta silmään, niin pahasti panikoisin! Mutta ihania pikku taimia sinulla on jo itäneinä ja vau, miten kauniit sukat, aivan ihanat! Tsemppiä, toivotaan, että jälkimmäinen viesti pitää paikkansa!

  VastaaPoista