keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Vihertää

Sisällä mökissä vihertää jo, vaikka ulkona onkin maailma valkoinen ja koko ajan lunta tulee lisää. Itseasiassa pitäisi lähteä lumitöihin, mutta jotenkin ei huvita... Mutta pakko ne on tänään tehdä, koska pihapoluilla uppoaa nilkkoja myöten lumeen. Hyötyliikuntaa tiedossa, ei tarvitse lähteä kuntosalille...

Aika hyvin olen pysynyt päätöksessäni, että siemeniä en osta. Viime lauantaihin asti... Silloin löysin tosi söpöjä petunian siemeniä. Ovat melkoisia hörsöjä ja vielä vaaleanpunaisia, mutta päätyivät silti ostoskoriini.

Olin siemenhyllyssä etsimässä hämähäkkikukan siemeniä ja 'Blauhilde'-salkopapua. Kumpiakaan en löytänyt, mutta tuo petunia ja keltasuurikaspussi tarttuivat koriin.

Viimevuotiset riippapetuniat ovat itäneet mukavasti, samoin pari vuotta vanhat ahkeraliisan siemenet...Kasvivalot ovat tuottaneet päänvaivaa, koska vanhat Airamin kasvivalot alkavat olemaan entisiä. Eivät vain lamput, vaan myös itse valaisimet. Tuulikaapin valaisimista jäi johtoa ylimääräiseksi ja Tokmannilta ostin pari lampun kantaa. Sitten vaan leikkimään sähköasentajaa...

Tuossa lampunkannassa on niin monta reikää, että minulta meinasi mennä sormi suuhun. Ensimmäinen yritys aiheutti vikavirtasuojan laukeamisen, mutta toisella kertaa kytkennät menivät oikein. Tee-se-itse-nainen onnistui :)

Lampuksi hankin Airamin LED-päivänvalolampun, en jotenkin kestä tuota violettia kasvivaloa, kylmä valkoinen on silmälle miellyttävämpi.

Ja sitten vaan ripustamaan valaisinta... Ja jotta uudella lampulla olisi töitä, niin innosuin leikkelemään kahdesta isosta pelargonista (Platinum ja Okka) pistokkaita. Muiden kanssa odottelen vielä muutaman viikon...

Seuraavaksi pitäisi etsiä keijunmekon siemenet ja kylvää ne... Tomaatitkin voisi kohta laittaa itämään, siis ne kasvihuoneeseen menevät runkotomaatit. Amppelitomaatit ovat jo hyvällä mallilla.

Mukavaa viikkoa!!!!

6 kommenttia:

 1. voi, mitä ihania pieniä taimia <3 Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Ohhoh, siellähän kasvaa niin että kohina käy! Mulla kasvatukset on totaalisesti vielä ajatuksen asteella...

  VastaaPoista
 3. Hienoja pikkutaimia! Täällä ei vielä nouse mitään, koska valtaosa kylvöistä on kylmäkäsittelyssä. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 4. Oioi, sinulla jo vihertää, ihanaa! Minulta jäsi kyllä nuo sähkökytkennät tekemättä, ennemmin taitaisn elää pimeydessä:)

  VastaaPoista
 5. Ei ole pikkutaimien voittanutta!

  VastaaPoista