torstai 18. tammikuuta 2018

PuikkopostausSukat itselleni
Olen himoneuloja, ollut sitä jo vuosia. En pärjää, jos minulla ei ole mitään tekemistä käsille. Se tarkoittaa myös sitä, että puikoilla on väliä... Ja useammanlaisia puikkoja olen kokeillut, kaivoin kaikki erilaiset puikot varastojeni perukoilta. Eihän niitä voi hävittää, vaikka ne huonoiksi olisi todettu...


Nro 1: KnitPro Cubics puiset puikot. Ihan loistavat puikot, joita käytän tällä hetkellä aina, kun neulon jotain 7 veljestä langalla. Näillä on helpompi neuloa kuin pyöreillä puikoilla.

Nro 2 & 3: KnitPron pyöreät puikot. Tykkäsin kyllä, mutta yllättävän nopeasti nuo pitemmän puikot liuskottuivat eli puun syyt avautuivat. Ja niihinhän lanka takertuu. Kyllä liuskottuneita puikkoja pystyy käyttämään, kunhan katsoo tarkasti kummalla päällä neuloo. Nuo lyhyemmät puikot (15 cm)ovat ihan verrattomat, kun neuloo lasten lapasia tai sukkia. 

Nro 4: KnitPron hiilikuitupuikot. Ihan loistavat!!!! Neulon pelkästään näillä tällä hetkellä. Silmukat luistavat hyvin, mutta eivät tipu itsekseen. Puikot eivät väännyt, eivät liuskotu ja ovat kevyet. Eivätkä nämä kilkata, vaikka neulon koulutuksissa ja kokouksissa (pystyn paremmin keskittymään). Ainoa huono puoli on hinta eli ovat huomattavasti muita kalliimmat.

Nro 5: KnitPron metalliset cubics-puikot. Liian liukkaat, silmukat putoilevat itsestään tai sitten pitää tehdä niin kireää, että puikot vääntyvät (näkyy kuvassakin). En suostu enää neulomaan näillä!!!!

Nro 6: Perinteiset metallipuikot. Näillä on ihan ok hinta-laatusuhde, mutta enpä näitä enää käytä.

Nro 7: Ruusupuiset puikot. Pitihän näitäkin joskus kokeilla, mutta liuskottuivat nopeammin kuin KnitProt. En käytä enää, mutta olihan se alkuun hienoa sanoa, että neulon ruusupuisilla puikoilla.

Bambupuikkoja en ole koskaan kokeillut. Niiden sanotaan olevan kevyet, mutta ovatko kestäviä, en tiedä.

Tällä hetkellä neulon melkein pelkästään kirjoneuleita ja käytän noita hiilikuitupuikkoja... Niistä en suostu enää luopumaan 💚Nämä sukat valmistuivat jo ennen joulua, mutta kun olivat vielä täällä alakerrassa, niin päätin kuvata heidätkin... Yläkertaan pääsevät vasta, kun langanpäät on päätelty... Innostuinpa suunnittelemaan jotain uuttakin, heppa- ja kissahuivien kaveriksi pöllöjä....


Taidan kuitenkin jatkaa neulomista, se on jotenkin hauskempaa...


Mukavaa alkavaa viikonloppua!!!!

5 kommenttia:

 1. Voi miten kauniita neuleita. Olet taitava. - Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Ihania sukkia. Kirjoneuleet ovat ainakin toistaiseksi kompastuskiveni ja niitä onkin pitänyt harjoitella. Liian kireää tuppaa tulemaan ja epätasaistakin. Vasta yhdet tänä vuonna saatu valmiiksi, enkä millään saa uusia aloitettua. Kaikki muut mallit kiinnostavat enemmän.
  Voisin ilmeisesti laillasi kutsua itseäni himokutojaksi. En millään pysty iltaisin sohvalle istahtamaan ilman lankaa ja puikkoja. Tuntuu ihan tyhjältä ja tyhmältä, kun kädet eivät suhki puikkojen kanssa. Kivaa hommaa.
  Kiitos puikkoanalyysistä. Cubicset on vielä testaamatta. Bambuisista en tykännyt. Tikkuiset ja taipuivat käsissäni. Joku sanoi, että niitäkin on parempilaatuisia. Hiilikuituisista pidän kovastikin. Ainut niiden negatiivinen ominaisuus on kärjen terävyys. Talvella kädet kuivuvat ja kuivat sormenpäät napsahtavat helposti rikki, kun tarpeeksi terävillä puikoilla kutoo.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 3. Sain joululahjaksi Cubicsit ja tykkäsin kyllä neuloa niillä. Sopivat minunkin mielestä parhaiten seiskaveikan vahvuisille langoille. Koitin neuloa ohuemmastakin, mutta jotenkin ei vaan lähtenyt sujumaan. Muutoin neulon perinteisillä metallipuikoilla. Hiilikuituisia himottaisi päästä kokeilemaan :)

  VastaaPoista
 4. Itselle ei nuo metallipuikot sovi, nivelet kipeytyy. Ihania sukkia teet, olet todellinen taituri. Ihana tämä sinun blogisi. Taisin löytää sen aikanaan kissanhiekka haulla ja piti lukea koko blogi ja jäin seuraajaksi.

  VastaaPoista