keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Kasvun ihme

Joka kevät se yllättää ja jaksaa ihastuttaa, se Kasvun Ihme!!!! Kävelin etupihan valkoisen kukkapenkin luo tarkistamaan, joko näkyisi lumikellon alkuja, mutta ei vielä. Penkki on tasaisen valkoisen lumikerroksen peittämä.

Tänä keväänä olen tehnyt yllättävän vähän kylvöjä, mutta vielä ehtii :) Samettikukat pitäisi kylvää, loistosalvioiden kanssa taidan olla jo myöhässä. Olen keskittynyt enemmänkin pelargoneihin ja niiden kasvuunlähdön seuraamiseen.

Talvetan pelargonit pääasiassa viileässä saunamökissä, josta olen kantanut niitä pikkuhiljaa olohuoneeseen, ihan tähän sohvan viereen. Siksi niitä tuleekin seurattua tarkemmin...

Pelargoni 'Preston Park'
'Preston Park' oli vain ranka, kun toin sen sisälle lämpimään. Mutta niin vaan varsista lähti kasvamaan uusia lehtiä. Kunhan kasvu lähtee kunnolla kunnolla vauhtiin, niin pätkäisen kuvan ulkopuolelle jäävät honkkelilatvat. Ja tottakai kokeilen juurruttaa ne...

Pelargoni 'Kaisa Kallio'
Kaisapa päättikin kasvattaa täysin valkoisen lehden. Se on niin kaunis, mutta kasville täysin hyödytön. Pitäisi vissiin napsaista pois voimia viemästä, mutta kun se on niin kaunis.

Auringonvalo saa ihmeitä aikaa. Olen huolestuneena seurannut 'Bornholm'in vihreitä lehtiä, surren kadonneita kuvioita. Mutta aurinkohan ne loihti esiin :)

Pelargoni 'Bornholm'
Vaikka emokasvit ovat lähteneet hienosti kasvuun, niin pistokkaat eivät. Olin taas kerran liian hätäinen niiden kanssa. Pitäisi jaksaa odottaa sitä kunnon kasvuunlähtöä. Ruusuliisa oli siitä hyvä esimerkki. Se oli aloittanut kasvun ja pistokkaat juurtuivat viikossa.

Juurtunut ruusuliisa
Nuo läpinäkyvät snapsilasit ovat ihan loistavia juurruttamiseen. Helposti näkee, onko pistokas juurtunut.

Eipä siitä joulustakaan niin pitkä aika vielä ole, joulutähtikin kukkii vielä....


Tulevana lauantaina on edessä ainakin minun kevääni odotetuin tapahtuma, nimittäin Rinkin puutarhan Pelargonipäivä. Mukaan otan vain rajallisen rahamäärän, jotta en hamstraa ihan järjetöntä taimimäärää sieltä kotiin. Jonkun verran olen tilannut jo etukäteen, vainajien tilalle, mutta jotain heräteostoksiakin täytyy tehdä, onhan paikalla paljon harrastajia ja muutama puutarha (Rinkin lisäksi Peltosen puutarha ja Pukin puutarha) myymässä omia taimiaan.

Hyvää ja Aurinkoista Pääsiäistä!!!!


6 kommenttia:

 1. Aivan ihanaa huomata ja seurata tuollaisia kasvun ihmeitä. Tällaisista jutuista tulee niin hyvä mieli. Hyviä ostoshetkiä Pelargoniapäivässä ja hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 2. Hyvää pääsiäistä!
  Minulla pari pelakuuta kukkii vaikka tiedän kyllä, että ekat kukat pitäisi poistaa....Olen poistanutkin, mutta nyt ajattelin "heidän" antaa kukkia..:)

  VastaaPoista
 3. Kyllä keväinen kasvun ihme on ihanaa.
  Hyvää pääsiäistä.

  VastaaPoista
 4. Muutama valonsäde ja siitä se kevät lähtee.
  Ihmeellinen on elämä.

  VastaaPoista
 5. Ihania kasvunmerkkejä! Voitit blogini arvonnassa liput Kevätmessuille. Lähetäthän minulle s-postia osoitteeseen puutarhahetki@gmail.com niin laitan sinulle liput vastausviestin liitteenä.:) Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista