lauantai 10. maaliskuuta 2018

Vanhaa Porvoota kuvaamassa

Ilmoittauduin kansalaisopiston kurssille, joka käsittelee valokuvaamista Porvoon vanhassa kaupungissa. Aamulla kaupunkii ajellessani pohdin, että mitä haluan oppia tällä kurssilla, miksi osallistun sille. Haluan oppia kuvaamaan rakennuksia siten, että niissä kuvissa on jotain kiinnostavaa, että ne eivät ole pelkkää tylsää dokumentointia. Osaan käyttää kameraa, mutta kuvani ovat tylsiä. Nyt siis haluan oppia luomaan jotain kiinnostavaa...

Kurssin aluksi opettaja esitteli omia valokuviaan ja kertoili niistä. Kaikki ne olivat mielettömän upeita, mutta yksi sykähdytti ja päätin kokeilla samantyyppistä kuvaustapaa eli ylivalottamista... Kuvista saa jotenkin kauniita akvarellimaisia, hempeitä. Näitä kuvia ei ole käsitelty yhtään, lisätty vain nimimerkki...Joskun on todellakin kiva leikkiä ja kokeilla :)

Tunnelmien kuvaamisesta puhuimme myös. Edelliset kuvat ovat tunnelmaltaan hempeitä, talvisia. Seuraavissa on enemmän synkkyyttä, ehkä jopa aavemaista tunnelmaa...
Ja vihoviimeisenä luonnollisia kehyksiä... Onnistuin vain yhdessä....


Mitä siis opin ? Minun on opittava ajattelemaan ja suunnittelemaan kuvaa etukäteen, ei vaan räpsittävä tylsiä dokumenttikuvia. Näiden 5 kuvan lisäksi otin 140 muutakin kuvaa, jotka ovat julkaisukelvottomia... Mutta onneksi edes nämä viisi onnistuivat. Huomenna jatketaan!!!!

4 kommenttia:

 1. Paljonhan sinä opit. Nuo akvarellikuvat ovat hienoja. Huvitti nuo aavemaiset kuvat, sillä sellaisia onnistun saamaan harva se päivä. Muunkinlaisia olisi kiva saada aikaan.

  VastaaPoista
 2. Hyvät tavoitteet ja hienoa, että sait oppia. Ehkä sinun julkaisukelvottomissa kuvissa saattaisi silti jonkun toisen mielestä olla jokin ihan kiinnostava kuva.

  VastaaPoista
 3. kauniita kuvia! Tuo toiseksi viimeinen on minun suosikkini!

  VastaaPoista
 4. hei, sinulla on ollut samankaltainen ilon päivä kuin minullakin, valokuvauskurssilla Kouvolassa, perusasioiden äärellä. Mutta juuri tuo halu oppia ja saada luotua jotakin sellaista, jota tavallisesti vain ajattelematta tekee, siinäpä se haaste ja tavoite! Jänniä, kauniita kuviahan sinä olet saanut otettua! Taiteellisia!

  VastaaPoista