lauantai 7. huhtikuuta 2018

Olisko jo kevät ???

Maanantaina näytti vielä siltä, että kevät on kaukana, kun lunta tuli tänne eteläänkin vielä parikymmentä senttiä ja tiistaiaamuna oli kireä pakkaskeli.

Kasvihuone tiistain aamuauringossa, kuvattu keittiön ikkunasta

Mutta torstain vesisade ja sen jälkeen alkanut lämmin jakso on sulattanut lumet lähes kokonaan. Lähes joka päivä olen käynyt valkoisessa kukkapenkissä etsimässä lumikellon piippoja, mutta turhaan. Istutin pari pussillista niitä penkin takareunaan, josta lumi sulaa ensimmäisenä. Ainuttakaan piippaa ei näy... Mutta tänään löytyi todellinen ylläri, valkoinen palloesikko. Tämän yksilön olen kasvattanut itse siemenestä pari talvea takaperin... Uskomaton sissi!!!! Mutta sai minut erittäin hyvälle tuulelle.

Palloesikko

Toinenkin ylläri löytyi tästä penkistä (muut kukkapenkit ovatkin vielä lumenalla), nimittäin jouluruusu. Sain tämän kasvin ammattiyhdistykseltä, kun puheenjohtajakauteni päättyi. Keväällä istutin sen toiveikkaana maahan ja edelleen se on hengissä ja saattaa jopa kukkia tänä keväänä. Olin näkevinäni ison valkoisen nupun jään keskellä...

Jouluruusu

Ja lamoherukassa on jo todella isot silmut...


Kyllä se kevät tulee... Niin innoissani olin kevään merkeistä, että siivosin kasvihuoneeni ja nautin kevään ensimmäiset iltapäiväteet siellä.

Puutarhashoppailua olen tehnyt maltillisesti, olen vähän yllättynyt itseeni. Ostin Hongkongista muutaman daalianjuurakon ja maaliskuussa tilasin Puutarhatalo Sydänmaan verkkokaupasta unikonjuurakoita. Olivat niin ihania oranssi-valkoisia (lajike 'Picotee') ja sopivat ensi kesän kivipenkkiprojektiini. Hiukan pelkäsin saavani samanlaisia kuivia juurakoita, joita nämä halpakaupat myyvät. Mutta pelkoni oli täysin aiheeton, olivat todella hyvännäköisiä, tuoreita juurakoita.


Tuontitavaraahan nämäkin ovat, joten katsotaan, sainko sitä, mitä tilasin. Toinen pohdinnanaihe on, että kestävätkö Suomen talvea. Toivottavasti, koska olivat niin ihanannäköisiä ja itseasiassa postikuluineen myös aika kalliita.

Juurakot pääsivät heti multaan, samoin daaliat ja juurtuneet ruusuliisat. Koulittavaa riittää muutenkin, petuniat, ahkeraliisat, samettikukat, tsinniat... Juurakot ja ruusuliisat veinkin jo saunamökkiin, jossa on vähän viileämpää ja enemmän tilaa, kun pelargonit ovat jo lähes kaikki sisällä...

Ensi viikonloppuna onkin Helsingissä puutarhamessut. Kiitos Tiiulle Puutarhahetki-blogiin lipuista. Jonkinlainen ostoslista on jo mielessäni: multaa, pelargoneja ja papujen siemeniä. Mitä muuta löydänkään.... Pioneja tekisi mieleni ostaa, niille on suunniteltu jo paikkakin, mutta....

Aurinkoista ja lämmintä viikonloppua!!!!!

5 kommenttia:

  1. Mahtavan sinnikäs palloesikko! Toivottavasti unikot kasvavat hyvin. :)

    VastaaPoista
  2. Hieno palloesikko, ihana yllätys!

    VastaaPoista
  3. Kevääksi voitaisiin jo luokitella tämä ajanjakso. Ihana palloesikko sekä jouluruusu. Olen huomannut, että lumikellojen istutus on välillä arpapeliä. Joskus sipulit ovat kuivahtaneet ja mitään ei näy. Joskus taas ekana vuonna tuleekin lehdet. Sen vuoksi joka vuosi istutan varuilta vähintään pussillisen uusia lumikellon sipuleita. Minulla ei ole vielä missään sellaisia kunnollisia lumikellomättäitä.

    VastaaPoista