tiistai 14. maaliskuuta 2017

Siemeniä ja multaa

Tänään oli onneksi lyhyt työpäivä, joten pääsin täyden multapussin kimppuun... Ja multaa tarvitaan...
Koulin lautalta Pluggboxiin ahkeraliian itäneet siemenet. Pinsetit ovat oiva apuväline siihen puuhaan, saumurin pinsetit ovat saaneet uuden käyttökohteen... Pluggboxiin jäi muutama tyhjä rivi, joten niihin kylvin leijonankitaa. Siemenet ovat itsekerättyjä viime kesältä, joten väreistä ei ole mitään hajua. Muistaakseni tummanpunaista, saattoi myös olla valkoista, kaikki suloisesti sekaisin...

Multaan meni myös kesäpäivänhattua ja lobeliaa.


Viime talven kesäpäivänhattu talvehti, mutta eihän siihen voi luottaa, että se selviäisi tästäkin talvesta, joten uusia on saatava.

Kylvölautalle laitoin itämään astereita, hämähäkkikukkia, tulisalviaa ja sinisalviaa sekä esikkoa.


Jospa sitä ehtisi olemaan kotosalla niin paljon, että saisi pidettyä leivinuunissa tulta, että kylvölautat saavat alalämpöä. Viikko sitten lautalle laitetuista tomaateista 'Gregory Altai' ja 'Duo' ovat jo itäneet. Odottelen vielä sirkkalehtiä ennenkuin siirrän heidät multaan.

Samalla multasotkemisella koulin myös petuniat. Kuka hullu harrastaa hajakylvöjä ???? Minä kiroan itseäni aina, kun pitää koulia... Ensi kesänä hukun petunioihin, vaikka koulinkin heidät tuppaina, isoina tuppaina...


Osan vien äitille, mutta riittää niitä silti, koska eilen ostin pikkupetunioiden eli miljoonakellon pistokkaita. Ajelin Lahteen kuuntelemaan Hyötykasviyhdistyksen entisen toiminnanjohtajan, Anu Rannan pelargoni-luentoa. Samalla reissulla piti tietenkin käydä paikallisessa pelargonipistokkaita myyvässä liikkeessä... Mukaan tarttui muutama pelargoni (vain 5 kpl). Heillä oli myynnissä "tavallisia" ja "vanhan ajan" pelargoneja. Positiivista oli, että kaikilla lajikkeilla oli nimet ja kukkakuvat selkeästi esillä.
Vielä kaikki ruukut mahtuvat keittiöön, mutta jossain vaiheessa saattaa iskeä tilanpuute... Toivottavasti saadaan lämmin kevät, jotta kaikki viljelykset saa nopeasti vietyä kasvihuoneeseen...

10 kommenttia:

 1. Minä koulin omat petunianit viikonloppuna kennostoon, en tosin ihan noin suurina tuppaina vaan muutama taimi per kolo.
  Ekaa kertaa petuniaa siemenkasvattelen, saas nähdä onnistunko saamaan kukkivia kasveja, toivon parasta.
  Hyviä kasvatuksia toivottelen sinulle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kokeilin viime keväänäkin petunian kasvatusta ja hyvin ehtivät kukkaan, kylläkin joskus heinäkuulla.

   Poista
 2. Minun täytyisi perehtyä tuohon kylvölauttajuttuun. Se on itselle uusi asia ja kaikki uudet jutut kiinnostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo lautta on tosi kätevä idätykseen. Tietää sitten, että mikä siemen itää ja mikä ei. Ei jää kennostoon turhia tyhjiä koloja

   Poista
 3. Taisit olla maltillinen, kun vain 5 pelargonia tarttui mukaan. Ostitko paljon muutakin? Kiinnostaa aika usein myös muiden ostokset, kun itse ei voi kaikkea ostaa, mitä mieli tekisi. Tilan puute taitaa olla aika monella kaikkien ulos muuttavien purkkien ja kasvien kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli ostettua muutama verenpisara ja miljoonakello :) Että ei jääneet ostokset vain viiteen :)

   Poista
 4. Siälon täys multasouvi käynnis :) Ai jaa, voiko kesäpäivänhatut talavehtiakki. Pitääpäs malttaa miälensä ja orottaa jonkuaikaa, jos mullaki käys flaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään tiennyt että kesäpäivänhatut voivat talvehtia. Niin vain kävi. Talvehtimista auttoi, että vähät lumet kolaan niiden päälle.

   Poista
 5. tuo kylvölautta kuulostaa kätevältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkään siitä, mutta kaikille siemenille se ei sovi.

   Poista