keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Viikonlopun ja alkuviikon touhuja

Viikonlopulta peruuntuivat ompelulanit. Harmi, koska niitä oli odotettu kauan ja hartaasti. Mutta eipä se silti estänyt minua ompelemasta... Oli tarkoitus ommella kevättakki itselleni, mutta taskujen tekeminen takkuili, joten vaihdoin työtä. Ompelinkin hupparin...


Toinen samanlainen, mutta vähän vaaleampi on jo leikattuna, mutta sitä en ole vielä ehtinyt ompelemaan. Tulevan viikonlopun agendalla on se kevättakin ompelu valmiiksi. Iltaisin en jaksa keskittyä haastavaan taskukohtaan.

Viikonloppuna koulin, kylvin ja otin pistokkaita. Ja ihailin jo kukkivia kasveja...

Ruotsin mummo 2 (Saarelta ostettu)

Ruusuliisa
Yllätyksekseni löysin tuliköynnöksestä jotain, jonka kuvittelen olevan siemenpallukka. Osaatko sanoa, onko se ? Valkoinen pallukka alhaalla keskellä...


Kun näitä pelargoneja tuli hankittua Saarelta useampia, lisäksi tein pienen tilauksen Rinkin puutarhalle, lisäksi olen varaillut muiden harrastajien pelargonin taimia, niin piti hankkia uusi kukkateline Ikeasta, kun siellä muutenkin käväisin.


Telineeseen ostin eri sarjan ruukkuja. En kuitenkaan uskaltanut ostaa kuin 4 ruukkua, kun en päässyt liikkeessä sovittamaan, että käykö ruukku telineeseen. Mittojen mukaan piti mahtua ja mahtuihan se. Parin viikon kuluttua haen ruukkuja lisää. Pitäisiköhän ostaa heti toinen samanlainen kukkateline ?

Nyt on alkanut se aika, kun parin päivän välein on kierrettävä kaikki kukkapenkit. Tämän päivän kierroksella löysin liikenneympyrästä ensimmäiset piipat eli tulee se kevät tännekin :) Tällä hetkellä voin sanoa nauttivani vesisateesta, se hävittää lumet :) Kunhan on poutaa, lähden kameran kanssa puutarhaan...

5 kommenttia:

 1. Todella kauniin takin olet tehnyt. Tuollaisen minäkin voisin ottaa. Kiva on tuo kukkateline.

  VastaaPoista
 2. Kyllä olet taitava ompelija. Ei ihan joka nainen huppareita ja takkeja osaa tehdä.
  Katselin jo viime keväänä Ikeassa tuota kukkatelinettä, mutta jäin miettimään siihen sopivien purkkien kokoa. Kovin iso ruukku ei tuohon muottiin mene.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Minäkin ihailin jo viime kesänä tuota Ikean telinettä, mutta jotenkin se vaan jäi ostamatta. Nyt sitten hankin :) Tuohon telineeseen laitetaan 12 cm ruukkuja.

   Poista
 3. Ihania pihakierroksia voi taas alkaa tehdä. Tässä vaiheessa pihakierros voi tosin olla jännittäväkin, kun saattaa löytää tuhoja.

  Kätevän näköinen tuo Ikean kukkateline.

  VastaaPoista