keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Tomaattikylvöjä

Huh, mikä viikko tämä onkaan ollut... Maanantaina aloitin työviikon pahoittelemalla, että olen todella huonotuulinen, koska edellisenä yönä naapuri koirineen oli metsästänyt autotallissani supia. Kyllä luit oikein, he jahtasivat supia autotallissani koira räksyttäen. Eipä siinä saanut nukuttua, enkä heidän poistuttuaan saanut unta pitkään, pitkään aikaan... Olivat myös onnistuneet repimään auton lämmitysjohdon irti autosta, joten 10 asteen pakkasessa jouduin kylmäkäynnistämään auton. Onneksi kuitenkin lähti käyntiin (hehkutulpat vaihdettiin viimetalvena)... Maanantaista selvittiin puoliunessa...

Tiistaita pelkäsin jo etukäteen, mutta hyvinnukutun yön jälkeen jaksoin taas... Päivään sisältyi omat työt, pari tuntia ylitöitä, 1 kokous ja 1 tunti Sipilän KIKYä sekä vielä valokuvauskurssi eli lähdin kotoa ennen aamukahdeksaa ja palasin kotiin iltayhdeksän jälkeen. Niin puhki olin jo kurssilla, että en oikeasti jaksanut keskittyä muiden kuvien arviointiin, vaikka se olisi ollut hyvin opettavaista. Kotiin päästyäni hoipuin keittiöön juomaan lasillisen mehua ja sen jälkeen kaaduinkin jo sänkyyn... Tuollainen päivä on niin rankka, että se tuntuu jäsenissä vielä seuraavanakin päivänä. Eli tämä päivä töissä sujuikin puoliteholla, joten lisäsikö tuo 1 KIKY-tuntia tehokkuuttani, EI LISÄNNYT, se väheni... Toivottavasti muilla työpaikoilla Sipilän määräys toimii paremmin ja saadaan Suomi nousuun ja ....

Tämä ilta on siis lojuttu soffalla, mutta jotain järkevää sain sentään aikaan, nimittäin tomaatinsiemenet lautalle...Vain muutama siemen yhtä sorttia, mutta lajikkeita on 7... Eli taas hukutaan taimiin, jos kaikki itävät... Nyt vaan rypälerasia kiinni ja koko hökötys leivinuunin pankolle itämään. Osa siemenistä on omista tomaateista kerättyjä (Gregory Altai, Pink Tiger ja Indigo Apple) ja osa kaupasta hankittua, ei kuitenkaan tänä keväänä.


Siinä komeilevat Viagran, Duon, Moneymakerin ja Tiny Timin pussukat. Kaikkia siemeniä jäi vielä ensi kesäksikin.

Vähän yritin myös kuvata, mutta enpä jaksanut keskittyä siihen riittävästi, joten lopetin homman. Taidanpa kaivaa netistä jonkun hömppäsarjan ja ruveta katsomaan sellaista... Mitään ajatuksia vaativaa hommaa en jaksa.

Kaikista valituksista huolimatta...

OIKEIN HYVÄÄ NAISTENPÄIVÄÄ!!!!

12 kommenttia:

 1. Hyvää naistenpäivää myös sinulle.

  VastaaPoista
 2. Kivat tomaattilajikkeet laitoit, osa on minulle kuitenkin tuntemattomia. Minäkin joskus kokeilin kylvölauttaa mutta totesin ettei se ole minun juttu. Siinä kyllä näkyy hyvin mikä on milloinkin itänyt, mutta siirto multaan on ainakin minulle kovin riskialtista puuhaa - juuret katkeilivat helposti.
  Toivottelen sinullekin oikein hyvää naistenpäivän myöhäis-iltaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuret todellakin katkeilevat helposti. Minulla on pienet pinsetit apuna, niiden avulla nostelen itäneet multaan

   Poista
 3. Minä en ole kokeillut koskaan tuota kylvölauttaa. Kuulostaa mielenkiintoiselta. - Mukavaa naistenpäivän iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen tykästynyt tuohon lauttaan, mutta ei se sovi kaikille siemenille

   Poista
 4. Hyvää Naistenpäivää myös sinulle! Tai sitä loppua, joka päivästä on jäljellä.
  Minun lauttakokeiluni näyttää menevän aika lailla pieleen, sillä ainoastaan yksi chili on lähtenyt itämään. Muut vain olla möllöttävät.
  Sunnuntaina multaan kylvetyistä ssmettikukista useimmat jo kurkkivat mullasta. Vikkelää toimintaa.
  Sinäkin laitoit useampaa tomaattia itämään. Osa sinun tomaateistasi on minulle outoja, osa samoja, joita itsekin kylvin. Kiva nähdä, mikä itää mitenkin ja millainen on tuleva tomaattikesä. Pääseepä ainakin haistelemaan tomaatinversoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olen huomannut saman, että lautta ei sovi kaikille siemenille. Mitä isompi siemen, sen huonommin itää lautalla. Toivottavasti tomaatit itävät, koska nyt en ole lämmittänyt kovin ahkerasti leivinuunia, joten alalämpö on jäänyt vähemmälle.

   Poista
 5. Huh, sinulla on ollut actionia! Miten ihmeessä supikoira on päässyt autotalliin. Mutta siemenkylvöt näyttävät oikein ihanilta, kivoja tomaattilajikkeita on tulossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä actionia oli... Minä en pitä autotallin ovea kiinni, joten sinne pääsee helposti...

   Poista
 6. Joo, minullakin olisi tuosta kikystä sananen jos toinenkin sanottavana, mutta enpä nyt sano... Joo, taimiin tuppaa hukkumaan jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos me oikein kovaäänisesti purnaisimme kikystä, niin ymmärtäisiköhän syyllinen, tuskin :( Onneksi kevät ja taimet piristävät :)

   Poista