sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Kevättöitä

Ihana auringonpaiste helli meitä vielä aamulla... Eilen illalla suunnittelin lyhyen työlistan itselleni. Ensimmäisenä oli omenapuiden leikkaus...

Leikattu omenapuu

Eipä tuosta isosta puusta tarvinnut paljoa leikellä, pari vähän paksumpaa oksaa ja sitten vesiversoja. Alkuvuosina leikkelin sitä rajummin, kun se oli ollut monta vuotta leikkaamatta, nyt riittää jo pienemmät harvennukset. Pikkuomppupuita typistin hiukan. Nyt vaan pitäisi kirjata johonkin ylös, että pikkupuihin pitää asetella painoja, jotta oksat saisi kasvamaan sivulle, eikä ylöspäin. Suunnittelin sitä jo viime vuonna, mutta niinpä jäi tekemättä...

Omppupuiden lisäksi parturoin onnenpensaita. Tämä leikkaus olisi pitänyt tehdä jo istutuksen yhteydessä, mutta jäi silloin tekemättä.

Leikkaamaton onnenpensas

Onnenpensaan paleltumattomat oksat toin sisälle maljakkoon. Kokeillan saanko kukkia...


Sitten listallani lukee istutusta ja koulimista. Soihtuliljat ovat jo viikon odottaneet ruukkuun pääsyä, sitten keijunmekot, petuniat ja ahkeraliisat pitäisi koulia. Saunamökistä nappasin mukaani myös viimekesäisen kannan juurakon, jossa näytti olevan elämään. 

Soihtuliljan sain multaan, kanna pääsi uuteen multaan ja 2 purkillista keijunmekkoja, mutta sitten loppui multa :( Ärsyttävää!!! Toin kuitenkin varastosta uuden multasäkin sisälle sulamaan. Eli tiistaina homma jatkuu, vasta silloin, koska maanantaina ajelen Lahteen Hyötykasviyhsityksen järjestämään Pelargoni-iltaan.

Soihtuliljat
Paljoa en multaa käsitellyt, mutta kauhean siivon sain silti aikaan....


Nyt pannullinen teetä, vähän työtöitä ja illalla voisikin ajella vielä kuntosalille. Ihanan rentouttava viikonloppu!!! Toivottavasti sinullakin oli

8 kommenttia:

 1. Samat puuhat täälläkin eli puut on leikattu ja eilen Hankkijalta mukaan hypänneet daalian juurakot liotettu ja istutettu. Tää on niin ihanaa aikaa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen yrittänyt kiertää daaliat ja liljat kaukaa, kun niitä purkkeja ja purnukoita tuppaa kertymään. Tykkään daalioista tosi paljon :)

   Poista
 2. Kiitos hyvä muistutus, minun pitäisi myös leikata puita...

  VastaaPoista
 3. Tulipa mieleeni, että jos haluat lisätä onnenpensasta, niistä voi ottaa talvipistokkaita. Nuo leikkaamasi oksat olisivat juuri sopivia siihen. Kannattaa googlettaa talvipistokas, jos kiinnostuit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa mielenkiintoiselta, pakkohan tuo on googlettaa. Kiitos vinkistä :)

   Poista
 4. Minä laistin omppupuiden kunnollisen leikkauksen alkuvuosina ja nyt niitä on joutunut muutaman vuoden ajan korjailemaan. Tänä vuonna ei ilmeisesti enää suuremmin tarvitse leikata. Vesiversot poistan nykyisin loppukesästä. Taivuttaminen kannattaa ja hyödyttää. Muutama kivi vaikka sukkahousujen lahkeeseen. Helppo säädellä painoa kiviä lisäämällä tai poistamalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olenkin säästänyt sukkahousuja taivutuksia varten... Kohta saavat naapurit ihmeteltävää :)

   Poista