keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Joulumaahan matkamies jo moni tietä kysyy


Mutta minäpä löysinkin tieni joulumaahan, Mäntsälään Saaren kartanoon, jossa Keudan opiskelijat luovat vuosittain joulumaan. En käy siellä joka vuosi, mutta aina joskus... Ensimmäiseksi, kun astuu ovesta sisään, pääsee satumetsään. Satumetsään on luotu kuusten avulla polkuja, lisäksi sinne on tuotu kartanon ja muutaman lähitilan eläimiä yleisön nähtäville. Oli vuohia, vasikoita, ankkoja, minipossuja, hiiriä ja alpakoita...Ja se, mistä tykkään kaikkein eniten, on tietenkin puutarhaopiskelijoiden upeat kukkakoristeet.

Tämä viimeisin ei sisällä mitään jouluista, mutta varsin komeankokoisia nuo kasvit ovat. Harvalla on yhtä isoa rahapuuta kotona, kuten tuo etualalla kasvava.

Tänä vuonna emme päässeet kasvihuoneesen, jossa kasvatettiin mm. joulutähtiä. Sitä joulutähtimerta olen kaiholla muistellut muutaman vuoden takaa. Mutta kasvihuoneen seinien läpi sain sentään tirkisteltyä, että pelargoneja on vielä jäljellä...

Tänä vuonna ilmoittauduimme ystäväni kanssa myös navettakierrokselle. Navetasta en ottanut yhtään kuvaa, mutta pieneläintalosta sitäkin enemmän.

Chincilla

Korallisormisammakko
Oli todella kiinnostava kierros, koska itselleni oli uutta, että Saarella koulutetaan myös pieneläinhoitajia. Nämä matelijat eivät todellakaan ole lemppareitani, mutta katselihan niitäkin ja ystäväni jopa silitti valkoista käärmettä. Minä en uskaltanut.

Valoisaa vuoden pimeintä päivää, huomisesta alkaen päivät pitenevät ja voi aloittaa kevätkylvöt :)

3 kommenttia:

 1. Näyttää tosi kivalta ja kiinnostavalta paikalta!

  VastaaPoista
 2. Tuttuakin tutumpi paikka, jossa tulee käytyä lähes joka vuosi. Nyt tutustuminen jäi ihan viime tippaan matkamme takia.

  VastaaPoista
 3. Herttileijaa minkä kokoinen rahapuu! :D ♥ Itse onnistun raasut tappamaan ennen kuin ehtivät edes "aikuiseksi" kasvaa.. Noh, nyt on kova yritys taas saada rahapuu pysymään elossa, on oikein kasvilamppua ja kaikkea.. :D

  Hyvää joulua!

  VastaaPoista