sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Talviaika

Viime yönä kelloja siirrettiin talviaikaan. Joku siirsi, minä en... Siirrän kellot illalla, jos muistan, jos en muista, niin teen sen aamulla. Niin tänäkin vuonna eli vasta aamulla. Lisäaikaa en käyttänyt nukkumiseen, vaan heräilyyn sohvalla teekupin kera. Joten olin jo kymmeneltä hereillä ja valmiina lähtemään ulos...

Esikko se jaksaa kukkia
Päivän työsuunnitelma oli selkeä: kasvihuoneen syystyhjennys ja siivous. Se on jäänyt tekemättä, vaikka olisi pitänyt tehdä jo aika päiviä sitten.

Ja oven avaaminen toi ankeuden näkyville, miksi minä en hoitanut näitä paremmin ???? Syynä oli ne kauheat ansarijauhiaiset... Kauheasti ei innosta edes katsella näitä kuvia :(
Revin kaikki taimet ja hedelmät pois. Muutaman hyvännäköisen yksilön otin sentään sisälle.  Mutta jotain positiivista, kaikki ansarijauhiaiset olivat kuolleet.

Öttiäiset saavat kuitenkin sen aikaan, että vaihdan kaikkiin kasvatuslaatikoihin (laastipaljuihin) mullan. Muutaman jo tyhjensinkin kukkapenkkiin, mutta sitten päätinkin, että tuota voi tehdä pakkasella ja lumisateessa, mutta lehtien haravointia ei voi. Niinpä jätin laatikoiden tyhjentämisen myöhempään aikaan ja hain lehtipuhaltimen esiin. En todellakaan aio haravoida nurmikoita, mutta haluan lehdet pois sepelialueilta. Pari tuntia lehtipuhaltimen heiluttelua ja etupiha näyttää paljon siistimmältä. Takapihalla, kasvilaatikoiden välejä on hankala puhaltaa puhtaaksi, joten muutin puhaltimen imuriksi. Lehtien imurointi on paljon hitaampaa, joten se jäi vähän kesken.

Viimeinen sato kasvihuoneesta
Mutta löysin minä kasvihuoneesta iloisen yllätyksenkin. Kesällä jossain vaiheessa huomasin, että pelargoni 'Friesdorf':ssa on bakteeriäkämä. Poistin äkämän ja nostin pelargonin karanteeniin tuolin alle ja unohdin sen sinne. Tänään löysin hänet ja hän oli vielä hengissä, vaikka täällä on ollut useamman asteen pakkasia. Palkitsin hänen sinnikkyytensä ja vein hänet saunamökkiin talvisäilöön, etäälle muista toivottavasti terveistä pelargoneista.

Tiistaina alkaakin jo marraskuu, talviaika tuo pimeyden, joten huomenna voisi olla sopiva hetki viritellä "jouluvalot" omenapuuhun.

2 kommenttia:

  1. Minullakin pelargoniat viettivät kasvihuoneessa muutaman pakkasen puolelle kääntyneen yön, mutta eivät olleet siitä onneksi lainkaan moksiskaan.

    VastaaPoista
  2. Valot tuli mieleen täälläkin kun illat pimenevät. Täällä ei onneksi ole tuollaisia pakkasia vielä ollut. Meillä on tomaatit suurimmaksi osaksi syöty Vähän on vielä vihreänä kypsymistä odottamassa mutta tänään tuotiin eka kerran kaupasta.

    VastaaPoista