Lautasellinen suklaata |
Ensin maisteltiin vasemmanpuoleisesta lusikasta kaakaovoita, sitten lusikoiden välistä kaakaomassaa ja oikeanpuoleisesta lusikasta kaakaorouhetta, joka sisältää sekä kaakaovoita että kaakaomassaa. Eivät vakuuttaneet ja suurin osa jäi syömättä.
Ja sitten suklaita: valkosuklaata, maitosuklaata (molempia oli yhtä laatua) ja sitten neljää erilaista tummaa suklaata. Ei yhtään kitkerää, vaan pehmeän hapokasta, NAM!!!! Viime keväänä kun olin jodittomalla ruokavaliolla ja melkein kaikki oli kiellettyä, söin paljon tummaa suklaata. Maistelin eri merkkejä, mutta oikein hyvää en löytänyt yhtään. Ajattelin silloin, että tumma suklaa ei ole mun juttuni, mutta tänään sain maistaa todella hyvää tummaa suklaata.
Meille kerrottiin suklaan valmistuksesta ihan kaakaopuun kasvatuksesta lähtien. Pöydissä kiersi ensin kokonainen kuivattu kaakaohedelmä, samoin puolitettu hedelmä, jossa näkyi kaakaopavut (siemenet, joista kaakao valmistetaan). Lisäksi opimme erilaisia suklaalajikkeita (espanjantaitoni on sen verran heikko, että en toista niitä täällä)
Puolikas kaakaohedelmä |
Mukavaa tulevaa pyhäinpäivää!!!!
p.s. Sain tänään tietää, että edellisen postauksen ennen-kuva ei näy muille, joten laitan kuvaparin myöhemmin uudelleen.
Oih, miten herkullisen näköinen lautanen! Hyvää pyhäinpäivää :)
VastaaPoista