perjantai 26. kesäkuuta 2015

Valkoinen penkki

Minulla on kummallisia ajatuksia, suunnittelen kukkapenkkejä ja istutuksia värien mukaan. Tästä uusimmasta on tulossa valkoinen, siis oikeasti vihreää ja valkoista. Jonkun verran minulla onkin jo valmiina valkokukkaisia kasveja, jotain olen saanut taimivaihdoista ja osan olen kasvattanut siemenistä.


Aika tyhjältä näyttää vielä... Ja näin kun kuvaa katselee, joutuu toteamaan, että aika mutkainen on reunus... Tekijänsä näköinen :)

En vielä istuttanut ruukuissa olevia taimia, koska taimien nimet on teipattu purkkeihin kiinni. Eli niihin on tehtävä uudet nimilaput, myöhemmin on ihan turha arvailla, kuka on arovuokkoa ja kuka kanadanvuokkoa... Samoin kuunliljat pitää nimetä... Aiemmin yritin piirtää karttoja, mutta eihän niistä saa mitään selvää enää, joten nimilaput on ihan must.

Siemenkylvöistä vein jo valkohanhikit, valkoiset akileijat ja tellimat paikoilleen. Myskimalva ja valkopallo-ohdake kasvavat edelleen vauvalassa, ne istutan vasta syksymmällä.

Suopayrttiä ja valkoalpia ajattelin kokeilla siirtää jo huomenna, vaikka nyt ei olekaan hyvä siirtoaika. Katsotaan, miten käy. Jos käy huonosti, niin sitten tehdään uusintasiirto ensi keväänä.

Lisäksi ajattelin viikonloppuna käväistä taimimyymälöissä katselemassa jotain penkintäytettä, suunnitelmissa on hankkia ainakin syyssyrikkä ja kirjokanukka, ehkäpä jotain perennoja ja heiniä...

Istuttaminen on niin mukavaa, sitä oikein odotan...

8 kommenttia:

 1. Siis näyttää hienolta, ja tuo reuna on ihanan rouhea. Upotitko nuo puut maahan? Tuo näyttää hyvältä. Osaisinpa minäkin tehä reunoja, huoh.
  Näyttää tuo ihan kookkaalta penkiltä. Kyllä onkin kiva suunnitella mitä laittaa ja istuttaa sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reunusta ei ole upotettu maahan, vaan ladottu rikkaruohikon päälle. Mutta reunuksen eteen tulee vielä multaa, joten käytännössä siitä tulee upotettu.

   Poista
 2. Voi, siitä tulee upea. Miten maltat olla istuttamatta penkkiä heti täyteen? Minä en malttaisi, mutta siksi penkkini ovatkin yhtä sekamelskaa. Reunus on kiva juuri tuon rouheuden (kuten Emilie sanoi) vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluaisin istuttaa penkin täyteen, mutta taimia ei ole vielä tarpeeksi... Kyllä se vähitellen täyttyy, tänäänkin ostin lisää taimia ja pensaita sinne.

   Poista
 3. Tosi hieno reuna!

  Tiedätkö kanadanvuokosta sen käsittämättömän leviämishalun? Syrjäyttää mm. nurmikon joten kannattaa tosiaan harkita laittaako sitä muiden kanssa samaan!

  Olen itse sen kanssa solminut jonkinlaisen välirauhan. Se saa kasvaa tienreunan suuntaan, mutta säännöllisesti kaivan sitä pois sieltä missä haluaisin kasvavan jotain muutakin kuin pelkkää kanadanvuokkoa. Kaunishan se on, ja ongelmapaikoissa ihan lyömätön. Kasvuvauhti on vaan aika huikea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, enpä ollut tajunnut sen leviävän niin paljon. Siirsin sitä hiukan sellaiseen paikkaan, jossa se saa levitä melko vapaasti.

   Poista
 4. Istuttaminen on tosiaan kivaa! Minullakin on valkoinen penkki tekeillä, mutta se on jo lähes täys, heh. Valkoisia kukkijoita on niin paljon ihania, että tuli ihan valinnanvaikeus valita ne parhaat. Hieno reunus penkissäsi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoisia kukkia on niin paljon ihania, mutta onneksi täällä on huonot puutarhat, niin hankintoja tulee tehtyä harvemmin. Mutta olen varma, että vuoden kahden kuluttua tuo penkki on jo täysi.

   Poista