maanantai 29. kesäkuuta 2015

Eteläsiipi on vähän lähempänä

Tänään se sitten alkoi, eteläsiiven rakentaminen (lue tuulikaapin). Aamulla aloitin purkamaan nykyisen kuistin lattiaa. Se oli rakennettu harmaista komposiittilaudoista. Ne lähtivät helposti, ruuvit metallijäteämpäriin ja kiinnikkeet toiseen. Purkaessani mietin, että onko komposiitti ongelmajätettä vai tavallista rakennusjätettä, kaatopaikkakamaa joka tapauksessa. Sitten sainkin hyvän idean (ainakin omasta mielestäni). Facebookissa on tämän alueen Lahjoitetaan -ryhmä, jossa ilmoitin, että 3 m2 käytettyä komposiittilautaa olisi haettavissa. Tunnin kuluessa laudat oli varattu, huomenna ne haetaan ja minä säästyn kaatopaikkavierailulta.

Pieniä ylläreitäkin tuli vastaan purkuhommissa... Jonkun älynväläys on ollut asentaa reunimainen lauta ja vasta sen jälkeen vetää sähköjohtoja. Eli johdoille oli porattu reikä lautaan...


Ja mistäkö tiedän, että sähköjohdot on vedetty heti ensimmäisen lattialaudan jälkeen. Tiedän sen siitä, että kuistin alla ei ole työskentelytiloja, vaan kaikki on tehtävä istuen kannatinpalkkien päällä. Onneksi isälläni on melkoinen työkaluarsenaali mukana. Tämäkin ongelma ratkesi päittäissahalla. Ensimmäinen kerta, kun edes kuulin moisen nimen, saati käytin konetta, mutta sain sahattua johtojen takaa laudan pois ilman sormien sahausta tai sähköjohtojen katkeamista. 

Muitakin ylläreitä löytyi, kun kaikki lattialaudat oli poistettu. Sokkelista löytyi reikä, kamalaa... Vaan eipä ollutkaan, se oli rossipohjan tuuletusaukko, joka oli puoliksi täytetty sepelillä. Rautakauppareissulle oli joka tapauksessa lähdettävä, joten ostoslistalle lisättiin ritilä, jottei alapohjaan pääse isompia eläimiä. 

Enempiä reikiä ei sokkelissa näkynyt... Paitsi että, miksi sokkelin vieressä on pystyssä lattialaatan palanen ?Lattialaatan pala, jonka takaa pursusi uretaanivaahtoa. Voisiko sielläkin olla tuuletusaukko, joka on tukittu kaakelilla ? Ei kun irrottamaan... Kaakeli irtosi helposti, mutta ei siellä kuitenkaan ollut reikää... Kuitenkin puukko upposi syvälle jostain kohdasta... Onkohan siellä jotain muutakin tukkeena... Sorkkarauta apuun ja kyllä, uretaanivaahdon takaa paljastui tiilen palanen, käytetty nokinen tiili. Mitä järkeä on ollut tukkia toinen tuuletusaukko, mutta jättää toinen auki ? Ei ymmärrä... Huomenna on lähdettävä taas rautakauppaan ostamaan toinen samanlainen ritilä...

Kyllä tämä tästä edistyy ja valmistuukin joskus....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti