tiistai 19. toukokuuta 2015

Tänään olen onnellinen...

Aurinko paistoi ihanan lämpimästi, leikkasin ensimmäisen kerran tänä kesänä nurmikon. Sain jopa vedettyä itse ruohonleikkurin käyntiin. Talven jälkeen se on joskus melko haastavaa, useimmiten ensikäynnistyksen on tehnyt isäni, joskus Naapuri, tänä vuonna minä itse :)

Lämmön lisääntyessä kukat availevat nuppujaan...

Ensimmäinen tulppaani kukassa
Viime syksynä istutin useampia tulppaaneja kukkapenkkeihin. Hyvin ovat lähteneet kasvuun, mutta ensimmäisenä kukkaan ehti tämä parin kaverinsa kanssa. Ovat joskus karanneet jostain, minä en ole heitä istuttanut, mutta sieltä vaan keskeltä nurmikkoa nousevat. Kerran yritin heitä kaivaa ylös ja siirtää soveliaampaan paikkaan, niin en löytänyt sipulia lainkaan, niin oli syvällä. Joten saivat jäädä paikoilleen. Tänäänkin kiersin heidät ruohonleikkurilla. Saavat kukkia rauhassa, mutta myöhemmin ajan tylysti heidän yli.

Parvitulppaani. Ainoa tulppaani, josta todella tykkään
Lisää narsisseja aloittelemassa kukintaansa. Viime syksynä istutin 6 eri lajiketta, joista 5 oli kuvallinen pakkaus. Kuvat olen säilyttänyt, mutta silti en tunnista tätä, enkä seuraavaa vielä ihan varmasti

Narsissi 'Mondragon' 

Narsissi 'Waltz'
Kunhan kaikki uudet lajikkeet aloittavat kukintansa, niin sitten tunnistaminen on helppoa. Miksihän ei tule piirrettyä tarkkaa karttaa istutuksista, niin tietäisi aina, missä on mitäkin.

Uusi tuttavuus, Assyrian pikarililja
Sitten ensimmäisiä perennankukkia:

Rönsyansikka

Nupuillaan oleva pikkusydän

Pikkutalvio

Ai miksi olen tänään onnellinen ? Sain aamupäivällä kuulla lääkäriltä, että olen selättänyt syövän ja sain terveen paperit. Iso kivi vierähti sydämeltäni.

Aurinkoa, valoa ja terveyttä meille kaikille!!!!

5 kommenttia:

 1. Hieno uutinen, lämpimät onnittelut!
  Syksyinen sipulien istutus on niin hektistä aikaa, että kaikki kartat jää piirtämättä. Hyvistä päätöksistä huolimatta.

  VastaaPoista
 2. Onni jatkukoon joka päivä, Hienoa! Kukatkin ovat niin hienoja!

  VastaaPoista
 3. Onnea! Mahtavia uutisia! Meillä muuten satoi ihan koko päivän. Jossain siis paistoi aurinko...

  VastaaPoista
 4. Voi vitsit, hienoja uutisia! Onneksi olkoon! :) Minuakin hieman kismittää kun kaikki sipulikukkien nimet ovat unohtuneet, jotain niistä on vaikea jälkikäteen arvuutella. Ihana tuo parvitulppaani :)

  VastaaPoista