tiistai 5. toukokuuta 2015

Piristystä tarvitaan...

Joskus on sellainen olo, että tarvitsee piristystä ja minulla on sellainen olo juuri nyt. Yleensä tällainen olo tulee, kun ei jaksa tehdä sellaista mitä haluaisi. Mikäpä silloin parhaiten piristäisi mieltä ? Puutarha ja kukat tietenkin...

Niinpä tein kierrosta pihamaalla ja kuvasin... Ensinnäkin narsissi 'Rip Van Winkle' aloitti ensimmäisenä...


Samassa penkissä kukkii myöskin esikko lämpimän keltaisena...

Kukahan hänkin lienee... Näyttää loistoesikolta. En tietenkään kirjoittanut sitä ylös, mutta onneksi otin kuvan purkista...


Hän on siis, googlen avulla tulkittuna, Primula elator eli etelänkevätesikko, Crescendo Yellow. Melkoinen ero on ostohetken kukassa ja nykyisessä kukinnossa. Eroa on koossa ja kukkavarren pituudessa.

Takapihalla on myöskin esikko aloittanut kukintakauden...


Tälle kaunottarelle minulla ei ole nimeä. Mutta kaunis hän on, kuten kaikki muutkin esikot. Hauska yhteensattuma on se, että serkkuni perheineen asuu nykyisin siinä talossa, jonka pihalta tämä aikanaan on haettu. Silloin siinä talossa asui ihan toiset ihmiset.

Heti tuli parempi olo, kun pääsi ihailemaan kukkia. Toivottavasti huomiselle luvattu rankkasade ei piiskaa kaikkia kukkia ja perennanalkuja maantasalle.


4 kommenttia:

  1. Kyllä luonto auttaa ja tuo suhteellisuutta elämään. Sinulla on vielä noin ihania esikoita, joita esittelemällä jaoit iloa tännekin päin.

    VastaaPoista
  2. Ihana keltainen esikko ja tuo kerrottu narsissi on kyllä erikoinen. Mulla on myös tuota samaa punaista esikkoa, kohta kukkiii sekin. Kyllä nuo ilahduttaa paljon!

    VastaaPoista
  3. Vaaleanpunainen näyttää loistoesikolta. Esikot on ihania. Narsissit on ihania. Kevät on ihanaa!

    VastaaPoista