torstai 25. huhtikuuta 2013

Kevät edistyy...

Viikolla olen jutellut luontoharrastajien kanssa viime viikonloppuna löytyneestä tuhotusta muurahaispesästä. He olivat kanssani samaa mieltä, että varmaankin se on ollut palokärki. Yhtenä vaihtoehtona esitettiin myös harmapäätikkaa. Sen kuulemma tunnistaa hakatusta puunkolosta. Mutta puunkoloja en ole nähnyt. Joten pidetäänpä edelleen palokärkeä syyllisenä.

Pihalla on aivan mahtavaa kulkea ja katsella. Kevät etenee niin nopeaa tahtia. Vielä viime viikonloppuna oli maa jäässä, mutta eilen jo pääsin nostamaan palsternakat ylös. Ämpärillinen niitä tuli, joten viikonloppuna tarjoillaan palsternakkakeittoa!!!!

Viime viikonlopusta lähtien olen päivittäin seurannut, että koska ne scillat aloittavat kukinnan. Nuppuja on paljon, mutta yksikään ei ole vielä avautunut. Osa nupuista on jännän violettisia, olen luullut, että scillat ovat aina kirkkaan sinisiä. Mutta eipä se väriero näy kuvassa :(


Myös raparperi tuo kevääseen kaunista väriloistoa. Melkein voisi luulla, että on syksy...

Huomenna aion sadepäivän ratoksi ruveta jatkamaan kasvatuslaatikoiden rakentamista. Niillä alkaa kohta olemaan kiire... Ainakin juurekset (palsternakka ja porkkana) pitäisi saada kylvettyä mahdollisimman pian.

1 kommentti:

  1. Jos palsternakkaa tuli liikaa, kokeile sipsien tekoa. Sullahan on leivinuuni. Jälkilämmössä voisi kuivata juustohöylällä vedeltyjä lastuja, ehkä vähän öljyä ja suolaa pintaan...

    VastaaPoista