lauantai 27. huhtikuuta 2013

Haketuspäivä

Viime viikonloppuna minulla oli ihania vieraita. Lapset leikkivät metsässä, rakensivat majaa tms. ja lasten äiti kasasi risuja. Kiitos T!!!!

Täksi päiväksi oli sovittu haketustalkoot Ystävän kanssa, että saadaan risut parempaan käyttöön. Ja oksasilppuri hänen pihalleen. Viimeksi hakettaminen sujui hyvin, hake oli kaunista ja tasaista, paitsi viimeiset omenapuun oksat.

Tänään oksasilppuri aloitti heti tekemään huonoa jälkeä. Kätevät emännät sitten kaivoivat ohjekirjan ja siellä sanottiin, että leikkurin puristuslevyä pitää jälkisäätää kulumisen takia. Voiko puristuslevy todella kulua näin paljon jo kolmannella käyttökerralla ???? Säädimme siis ohjeen mukaisesti puristuslevyä, tutkailimme tuleeko keräysastiaan alumiinilastuja (tuli) ja yritimme taas jatkaa. Vähän aikaa homma toimi, sitten tuli taas kokonaista oksaa läpi.  Ja taas säädimme... Ja sitten jatkoimme haketusta ja taas jouduimme säätämään.


Jos olisimme jatkaneet samaa rataa, niin puristuslevy olisi kulunut loppuun yhden päivän aikana. Pakko oli lopettaa... Yritimme lueskella käyttöohjetta, kävin Boschin nettisivuilla, pyysimme miespuoliselta Ystävältä apua ja lopulta päätin ruveta purkamaan puristuslevyä irti. Irroittamiseen löytyi käyttöohjeesta ohje, säätöruuvin sain irti, mutta kiinnitysruuvi oli vedetty niin tiukkaan, että kanta oli mennyt rikki. Yritin minä sitä silti avata, mutta entistä pahemmaksi meni kanta, se on nyt pyöreä :(

Haketettavaa riittää edelleen, mutta laite ei toimi. Tarvii varmaan toimittaa huoltoon...

1 kommentti:

  1. Meillä samat hommat tänään. Uuden silppurin ostin eilen ja tänään saatiin se toimimaan. Kirjottelen huomenna blogissani lisää.

    VastaaPoista