tiistai 6. marraskuuta 2012

Talven tuloa odotellessa

Lämpöä on riittänyt, vaikka otinkin sähkövastuksen pois päältä viime viikolla. Jes. Sähköä säästyy, kun Niben sähkövastus ei mene päälle. Toisaalta lämpöpumppu on päällä koko ajan, ja sähköä sekin vie. Täytyy tarkkailla tilannetta.

Tänä aamuna taivaalta tuli vettä ja räntää runsaasti. Työmatkalla pikkutiet olivat täynnä sohjoa, talvirenkaillakin on ikävä ajaa, kun sohjo yritti ohjata autoa. Mutta kotipihalla oli kiva huomata, että autotallin edustan oja toimii. Ihan se ei ole suora, mutta silti vesi virtasi. Jotain siis pystyn tekemään hyvin :)

Sunnuntain vietin kuorien porkkanoita. Koko porkkanasato mahtui yhteen pesuvatiin, mutta kuorimista riitti, koska osa porkkanoista oli vain muutaman sentin pituisia ja osa oli erikoisenmuotoisia.


Näitä vänkyröitä sitten kuorin ja paloittelin ja keitin. Päätin nimittäin tänä vuonna säilöä porkkanat pakastamalla. Viime vuoden porkkanat mätänivät turpeessa, koska olivat liian lämpimässä. Minulla kun ei ole VIELÄ maakellaria. Joskus tulee...

1 kommentti:

  1. No, älä sure! Täällä on toinen surkea porkkanankasvattaja. Viimevuotiset olivat myös minullakin noita monihaaraisia. Tänä vuonna suurimmat olivat ehkä etusormen kokoisia. ;) Ei niistä kyllä pesuvati olis täyttynyt..

    VastaaPoista