torstai 8. marraskuuta 2012

Havupalloilua

Pari viikkoa sitten pihaltani kaadettiin kuusi. Minä siivosin silloin havut kasalle odottamaan hakettamista. Tiistaina tuli Puutarha.netin uutiskirje, jossa kerrottiin linkki havupallon teko-ohjeeseen. Minähän innostuin, koska havuja on. Eilen kävin kaupungissa ja tyhjensin Tiimarin oasis-pallohyllyn. Myyjä totesikin kassalla, että olin löytänyt hänen pallokätkönsä ;)

Tänään sitten aloitin, etsin oksasakset pirtistä ja hain ämpärin saunamökistä ja näin varustautuneena menin havukasalle. Siitä sitten katkoin noin parikymmentäsenttisiä pätkiä ämpärillisen. Yritin valikoida tukevia oksia, koska ohjeissa sanottiin, että rentokasvuiset oksat eivät käy. Aika nopeasti se ämpäri täyttyi, joten sitten vaan sisälle tekemään.

Alkuun kiersin oasis-pallon (halkaisija 12 cm) ympärille rautalankaa ristikkäin, loppulanka jäi ripustuslenkiksi. Alkuun pidin palloa kädessäni, niin oli helpompi tökkiä havuja palloon. Ämpärillinen havuja ei riittänyt mihinkään. Vähän alkua sain tehtyä, ja sitten piti hakea jo lisää. 4 ämpärillistä havuja siihen meni eli todella paljon. Minä olen melko suurpiirteinen ihminen, joten en tietenkään mittaillut oksia. Lopputulos on tiheä, mutta aika soikea...


Se on elämäni ensimmäinen havupallo. Enää se kaipaa rusettia koristeeksi. Minä en halua siihen mitään muovista nauhaa, pellavaista sen olla pitää. Mutta sellaista ei ole, joten jääköön ilman. Huomenna vien sen äidilleni, koska minulle se on liian iso.

En luovuttanut, vaikka ensimmäinen pallo ei olekaan täydellinen. Päätin jatkaa. Ja nyt mittasin kaikki havut, että ne ovat varmasti saman pituiset. Ja siitä tuli pallo, sanoisin, että lähes täydellinen. Jos niitä ehtisi tekemään useamman, niin voisin jopa myydä niitä...

1 kommentti:

  1. Hieno! Olisin edellistalvena halunnut ostaa tuollaisen markkinoilta, mutta olivat tosi kalliita. En edes muista kuinka kalliita, mutta sen verran maksoivat, ei lähtenyt mukaan. Aivan upea koristehan tuollainen on, mutta varmaan melko piikikäs tehtävä.

    VastaaPoista