sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Jouluvalojen asennusta

Olin suunnitellut, että tänään on se päivä, jolloin laitan pihalle jouluvalot. Mutta aamulla satoi kaatamalla vettä, joten ajattelin pysytellä soffalla koko päivän. Mutta niin vain hörösti ja minä pääsin asennuspuuhiin.

Tänä vuonna päätin kokeilla isäni käyttämää keinoa valojen ripustamisessa. Ei siis tikkailla keikkumista, vaan hain varastosta pitkävartisen oksaleikkurin ja sen avulla yritin nostella valosarjaa ylös omenapuun oksistoon. No eihän siitä meinannut mitään tulla, liian lyhyt varsi ja liian ohut oksa. Siis lisää pituutta oksaleikkuriin ja johan rupesi lyyti kirjoittamaan. Aika nopeasti sain nosteltua 2 valosarjaa omenapuuta koristamaan. Sitten vaan muuntajat kiinni ja ulkojatkojohto seinään. Vaan eipä tullut valoa pimeyteen :(

Joten sitten tutkimaan, miksei pistorasiaan tule sähköä. Sähkötaulun tutkinta paljasti, että yksi maadotetun pistorasian sulake oli palanut. Hain uuden ja kas kummaa, minulla oli paketillinen juuri oikeaa kokoa 16A. Sellaisen kiersin palaneen tilalle ja ... Nopea sininen leimahdus ja taas oli sulake palanut. Ei muuta kuin homma uusiksi, huomasinkin laittaneeni vahingossa liian pienen sulakkeen (10A). Toisella kertaa varmistin, että sulake on oikean kokoinen. Mutta silti sain aikaan sinisen leimahduksen... Ei auta... Jotain muuta pitää keksiä. Rupesin selvittämään mihin pistorasiaan tulee sähköä. Ulkopistorasiaan siis ei tule, vessaan ei tule, mutta keittiön työvalonpistorasiaan tuli. Niinpä kuljetan valojen johdon vessan ikkunan kautta keittiöön ja johan jouluvalot syttyivät.

Tällä hetkellä jouluvalot eivät pala, koska kellokytkin on jossain hukassa. Etsinnöistäni huolimatta sitä ei löytynyt... Ja minä en halua, että jouluvalot palavat kellon ympäri!!!!!!

1 kommentti:

  1. Hei, varovasti siellä nyt. Siinä pistorasiassa on vikaa, kun sulakkeet palaa. Jos ei olis sulaketta olisit saanut sähköiskun. Joku sähkömies sitä katsomaan...

    VastaaPoista