sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Pelargonien hoitoa

Minulla on saunamökki, jossa talvetan pelargoini. Saunamökin tupa on täynnä kasveja. Hyvä, että siellä mahtuu liikkumaan :) Hyllyjä, tasoja, sohvanpäällinen, kaikki täynnä kasveja, samoin lattia :) Eikä siellä tietenkään ole kaikki, vaan osa pelargoneistani on sisällä tehohoidossa.

Siemenestä kasvatetu 'Cheeky Chappy'

Saunamökki on hyvä paikka talvettaa, koska siellä on vain peruslämpö n. 10 astetta. Paitsi tänä syksynä ja tulevana talvena. Tila toimii samalla rakennusmiesten taukotilana. En kylläkään päästä miehiä kasvieni sekaan, mutta keittiön lämmittäminen lämmittää samalla myös tuvan.

'Antseppä'

Aiempina talvina olen onnistunut kuivattamaan tai hukuttamaan kasvini. Tänä vuonna päätin säädellä kasteluveden määrää, jotta en hukuttaisi ihanuuksiani. Kastelu on paljon hitaampaa pipetillä, mutta nytpä tiedän tasan tarkkaan, paljon saavat vettä. En lannoita, mutta annan heille savista kaivovettä.

'Inspire Salmon' ja tuntematon punainen

Toinen muutos edellisiin talviin on saviruukut. Vaihdoin kesän aikana suurimman osan pelargoneistani saviruukkuihin, joten liika kosteus pääsee sitäkin kautta haihtumaan.

Yllättävän moni kasvi jaksoi vielä kukkia. En vieläkään raaskinut nyppiä niitä pois, vaan hain kameran. Ehkä huomenna sitten... Tai sitten en nypi, koska kukat piristävät mieltä...

'Inspire salmon'
Hyvää Isänpäivää kaikille isille, erityisesti omalleni <3

4 kommenttia:

 1. Pelakuusi voivat hyvin, vaikka on jo marraskuu pitkällä. Toivottavasti saat nauttia kauniista kukinnasta ensi kesänä. - Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Ihania! Lehtiä alkaa täällä pelakoissa kellastua, mutta jotkut yrittävät jopa kukkia vielä. Toivottavasti säilyvät hengissä talven yli.

  VastaaPoista
 3. Aina niin mukavaa lukea näistä sinun pelakuitten kanssa touhuamisista, ja hienoa kun sinulla on paikka missä niitä talvettaa! Minäkin kuulun niihin, joiden mielestä pelakuille pitää olla saviruukku :) Hyvää alkanutta viikkoa sinulle Kaupunkilaistyttö.

  VastaaPoista
 4. Onnekasta talvehtimista pelargonioillesi.

  VastaaPoista