lauantai 18. marraskuuta 2017

Kiviä riittää

Hommat etenee tällä tontilla :) Perustukset ovat valmistuneet ja täyttö on vuorossa ensi viikolla.

Perustukset takaseinän puolelta kuvattuna
Hurjia määriä tuosta kaivannosta nousi kiviä. Muutamista isoimmista tein jo päivistyksen aiemmin, mutta nyt on vuorossa päivitys vähän pienemmistä kivistä...

Takareunan kivirivi
Vapaapäivän ja aamuisen poutasään kunniaksi lähdin ulkoilemaan ja keräämään kiviä. En tietenkään niitä isoimpia, vaan sellaisia kukkapenkin reunakiviksi sopivia. Niitä löytyy runsaasti reunoilta ja savikasoista.


Tuo savi olikin ihana kävely- ja kiipelyalusta. Välillä jäin saappaista kiinni, välillä liukastelin ja sain pelätä laskevani peppumäkeä savikasasta alas.

Kevyenä aamujumppana nostelin kiviä kottikärryyn, kärrystä maahan, takaisin kärryyn ja lopuksi kippasin niitä varastointipaikkaan. Perustukset ovat niin syvässä kuopassa, että en edes yrittänyt työntää kottikärryjä ylös sieltä, vaan heittelin kivet yksitellen ylös rinteen päälle.


Ja olihan niitä kiviä... Näillä saan ensi kesänä reunustettua kukkapenkkejä... Voisihan sitä vieläkin tehdä, mutta rakennustyömaa ja tarvikkeiden säilytys kaventaa pihaa. Osin joudun tälläkin hetkellä ajamaan autotalliin kukkapenkin reunan päältä.


Olipa aamujumppa :) En olekaan ehtinyt kuntosalille pariin kuukauteen, joten urakointi tuntuu kropassa. Nyt sataa taas ja voin hyvällä omatunnolla käpertyä sohvalle neuleen kera, muut pihatyöt saavat odottaa seuraavaa poutahetkeä.

Mukavaa viikonloppua!!!!

4 kommenttia:

  1. mahtava määrä kiviä! Samaa hommaa olen tehnyt meillä, salaojakorjauksen myötä.

    VastaaPoista
  2. On tuossa ollut jumppaamista. Kyllä noille kiville varmasti paikka löytyy. Varsinaisia aarteita tällaisen kivettömän tontin omistajan näkökulmasta.

    VastaaPoista
  3. Oi, noista kivistä saa aikaan vaikka mitä.

    VastaaPoista