lauantai 28. lokakuuta 2017

Istutusaluesuunnitelma uusiksi

Taas on ollut hiljaista täällä, jotenkin ei vaan ehdi... Mutta hommat ovat edistyneet, minulla on kaivinkone pihalla, ollut jo tiistaista lähtien :)

kuva tiistailta

kuva keskiviikolta
Eli kaivettu on ja kiviä, niitä on löytynyt runsaasti. Isojakin, mutta onneksi ei liian isoja. Eli kone on pyöritellyt niitä sivuun tuolta kuopasta.

Keskiviikkona sain töihin viestin, että voiko kiven laittaa väliaikaisesti tuolle rakenteilla olevalle istutusalueelle. Lupasin tietysti, kysehän oli väliaikaisesta sijoittelusta. Kun tulin kotiin, oli siellä 2 isoa kiveä ja kahvipöydästä selvisi, että ei niitä kauheasti enää liikutella.Silmittelin kiviä hetken, samalla kun otin kuvia ja totesin, että siihen voisi siirtää vielä yhden kiven (näkyy keskiviikon kuvassa kaivinkoneen vasemmalla puolella). Kivet antavat mukavasti luonnetta tuolle alueelle. Ainoa huono puoli on, että kivien alle jää rikkaruohoja, sinne ei saa enää millään juurimattoa. Eli kitkentäurakka on alkuvuosina melkoinen tai sitten on ruvettava myrkyttämään. Ei siis ollenkaan niin paha tilanne kuin pelkäsin...

Pihatiet ovat täyttyneet sepeli- kivituhka- ja murskekasoista... Onneksi toista reittiä pitkin pääsee pihaan kapeasta raosta kasan ja kukkapenkin välistä...

Talvi hiukan sotki töiden etenemistä. Torstaina kuski oli auraamassa, ja perjantai odoteltiin lumien sulamista, mutta maanantaina työt taas jatkuvat...

Rentouttavaa viikonloppua <3

7 kommenttia:

 1. Vau, miten hienoja kiviä ja noin monta. Niiden avulla istutusalueeseen saa todellakin uutta ilmettä.
  En ehtinyt mitenkään perustaa Kotikiven pohjaa sen keväällä palatessa tontille. Kiven alla olevat rikat kuolevat, mutta reunoilta niitä pursuaa. Parilta sivulta ujutin sanomalehteä kiven tyveen ja laajensin kukkapenkkiä. Niillä alueilla ei rikkoja ole näkynyt. Osa kivestä on nurtsilla, eikä reunaa pääse kunnolla siistimään edes trimmerillä. Ajattelin ensi kesänä tukahduttaa loputkin sanomakehdellä ja laajentaa kukkapenkin siten, että koko kivi on penkin ympäröimä. Uskon siten saavani rikat kuriin. Jos niitä missään koskaan kokonaan kuriin edes saa. Kitketään sitten ne, mitkä ilmestyvät.

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Komeita kiviä ja niiden avulla saa aikaan upean istutusalueen. Rikkaruohojen hävittämiseen kivien ympäriltä on onneksi useita toimivia keinoja.
  VastaaPoista

  VastaaPoista
 4. Hienot kivet ovat ja kun niitä on noin monta, siitä tulee upea kokonaisuus, kunhan vielä laitat siihen kauniin istutusalueen. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 5. Siellähän tapahtuu vauhdilla, kyllä kaivinkoneeella saa nopeasti paljon aikaiseksi. Hienot kivet, tulevat varmasti näyttämään hyvältä istutusalueen keskellä.

  VastaaPoista
 6. Hienot kivet! Tulee varmasti hieno alue! Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 7. Noin meilläkin kävi viimeksi kun oli kaivuri pihassa. Muutama minuutti paniikissa aikaa miettiä mihin jättimäinen litteä kivi siirretään. Miehillä on aina niin kiire😣

  VastaaPoista