torstai 11. toukokuuta 2017

Pihakierroksella

Alkuviikosta en ole yhtään kierrellyt pihalla. Ajattelin, että ei siellä mitään uutta ole, kun on kylmä ja lumiräntääkin sataa vähän väliä.

Räntäsade alkoi samalla hetkellä, kun astuin ovesta ulos. Toppatakki päällä, villakynsikkäät kädessä oli ihan lämmin kuvata pihalla...Yllättäen ja yöpakkasista huolimatta kevät ja kasvu edistyy...


ETUPIHA
Parvitulppaaneissa on jo nuppuja, vaikka muutama viikko sitten epäilin osan sipuleista tuhoutuneen, kun niin vähän piippoja oli näkyvissä.
Parvitulppaani

Mitä sinistä tuolla pilkottaa ? Kevätkaihonkukkahan se sieltä roskaisesta, siivoamattomasta penkistä pilkistää... Ja lisää on tulossa, nupuista päätellen.

Kevätkaihonkukka

VALKOINEN PENKKI
Etupihalla ollaan edelleen, mutta vähän sivussa sisääntulosta. Valkoinen penkki kärsi jonkin verran rusakoiden vierailusta. Tellimat ja hopeatäpläpeippi näyttivät entisiltä, ne oli syöty maata myöten. Mutta sitkeitä ovat ja uutta kasvustoa on näkyvissä...

Hopeatäpläpeippi

Perhosangervo
 Esikot ovat ehdottomia lemppareitani kevätkukkijoista, narsissien lisäksi. Kaksi vuotta sitten ostin Riikan kauppahallista esikoiden siemeniä, kylvin siemenet heti seuraavana syksynä ja osa iti. Nimilaput menivät tietenkin sekaisin, mutta näyttävät olleet palloesikoita, jotka itivät ja jotka viime syksynä istutin maahan... Toivottavasti väri on suotuisa, ettei niitä heti tarvitse siirtää muualle. Siis toivottavasti eivät ole vaaleanpunaisia tai pinkkejä.


Samassa penkissä kasvaa Turusta ostettu palloesikko. Joka on avannut jo ilahduttavan monta nuppua palloistaan. Mukavasti sekin on kasvattanut poikasia vierelleen... Lisäänny ja leviä, ole niin kiltti.

Palloesikko
Valkoisen penkin päässä, kaivon vieressä kasvaa lamoherukkaa. Niissähän on jo valtavat lehdet...

Lamoherukka
TAKAPIHA
Takapihalla ei kuki vielä mikään, mutta nuppuja on näkyvillä, ainakin viinimarjapensaissa. Lämmintä, aurinkoa ja lisää kimalaisia niin saadaan kunnon marjasato. Mutta jotain punaista pilkistää useasta kohtaa kukkapenkkiä, on pionia ja toista pionia, mutta mitä nuo ovat ?


Voi olla vaikea nähdä niitä piippoja tuosta kuvasta, mutta niitä on siinä. Nämä piipat taitavat olla liljan siementaimia. Liljat ovat kasvaneet tuossa jo useamman vuoden, mutta ensimmäistä kertaa ne ovat näin siementäneet. Lisää liljoja, ihanaa, tykkään. Siementaimien kukintaan taitaa kyllä mennä useampi vuosi aikaa, mutta onpa mitä odottaa. Toisesta paikasta samaa penkkiä näyttäisi nousevat jättilaukan siementaimia. Niitäkin yritän vaalia ja kasvattaa aikuiseksi...

Tässä nopea pihakierros kukkapenkkeihini. Kunhan kasvu lähtee kunnolla käyntiin, eikä maa ole enää vain multaa, niin ajattelin kuvata pihaa vähän laajemmalla kulmalla... Mukavaa loppuviikkoa ja viikonloppua!

7 kommenttia:

 1. Kiva kun on jo niin paljon keväistä näkyvissä. Toivotaan, että saadaan lämpimiä ilmoja pian. - Mukavaa torstaita!

  VastaaPoista
 2. Kevättä pukkaa sielläkin, vaikka ilmat ovat olleet niin mahdottomat. Kyllä sitä tulee pihakierroksella käytyä, vaikka toppatakissa. Onhan teillä kuitenkin kevät jo aika pitkällä, kun kaihonkukka ja esikkokin alkaa kukkimaan. Toivotaan että oikein pian lämpenisi, ja ennenkaikkea että yöpakkaset loppuisivat.
  Mukavaa loppuviikkoa puutarhassasi, Kaupunkilaistyttö ☀️

  VastaaPoista
 3. Kovasti kasvit yrittävät, kylmästä huolimatta.

  VastaaPoista
 4. Joo, onhan siellä selvästi jo edistystä näkyvissä! Esikot ovat niin ihania ja kukkivat aikaisin.

  VastaaPoista
 5. Kyllä se kevät sieltä puskee... Toivottavasti.

  VastaaPoista
 6. Kevät tulee, mutta voi niin hitaasti.

  VastaaPoista
 7. Näyttää jo lupaavalta ja toivottavasti melko lämpiminä pysyneet ilmat kiihdyttävät kasvua!

  VastaaPoista