sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Narsisseja

Voi ihanuutta!!! Nyt on kesä :) Kesä alkoi perjantaina, ja voin sanoa, että hikistä oli. Ajelin lähes kolme sataa kilometriä autossa, jossa ei toimi ilmastointi. Onneksi  oli vesipullo mukana ja riittävästi taukoja.

Mutta kun perjantaiaamuna lähtee töihin ja palaa vasta sunnuntai-iltana ja kaikki päivät tuona aikana ovat olleet lämpimiä, niin puutarhan kasvit ottavat aimo harppauksen eteenpäin. Tämän päivän pihakierroksella otin kymmeniä kuvia, mutta jaan tällä kertaa vain narsissikuvia. Narsissi on ehdoton lempikukkani sipulikasveista. Erilaisia narsisseja löytyy ja joka vuosi hankin jotain lisää...

'Rip van Winkle' aloitteli jo alkuviikosta, mutta nyt pikku aurinkoja on jo enemmän...

'Rip van Winkle'

Kaikkien lajikkeiden nimiä en muista ulkoa, vaikka lajikkeet on kirjattu tietokantaani. Niin että kukahan on hän, joka kukkiin kauniin tumman keltaisena 'Rip'ien takana ? En muista, eikä kortistossa ole tarkempia tuntomerkkejä.Muistaakseni 'Waltz'
Nämä edelliset kasvavat etupihan kukkapenkissä. Seuraavat kuvat ovat valkoisesta penkistä.

Narsissi 'Mount Hood', ehkä
 Tällä kukkasella on melkoinen tahdonvoima kukkia. Ensin luulin, että joku on katkaissut nupun, mutta eipä olekaan. Varsi on vielä mullan alla, mutta niin vain kukitaan...
Vielä viimeisenä pihan alkuperäisnarsisseja. Näille ei ole lajikenimeä, koska nämä kasvoivat likakaivon vieressä muuttaessani tänne. Nyt he kukoistavat takapihan kukkapenkissä.


Voisin viettää kaiken liikenevän ajan ulkona, mutta nyt alkaa kaikkein kiireisimmät työviikot. Saa nähdä ehdinkö lainkaan ulkoilemaan puutarhaan. Niinpä menin tänään pariksi tunniksi ulos heti palattuani kotiin. Pesin saman tien 60 saviruukkua, jotka ostin tori.fistä perlargoneilleni. Samalla meni muutama muukin ruukku. Lisäksi istutin kotimatkalla hankitun tuliköynnöskuusaman. Olisin hankkinut sellaisen jo viime kesänä, mutta niitäpä ei saanutkaan enää elokuussa, kun istutuspaikka tuli valmiiksi. Ostin toisenkin taimen, mutta sen istutuspaikka ei ole vielä valmis. Ensin pitäisi siirtää lamoherukka, lisätä multaa ja vasta sen jälkeen pääsen istuttamaan toisen.

10 kommenttia:

 1. Narsissit ovat minunkin lemppareitani. Meillä narsissit ovat tänä keväänä olleet oudon lyhytvartisia. Onpa veikeän näköinen tuo Rip van Winkle.

  VastaaPoista
 2. Missähän minun Ripini on? Muutenkin tuntuu, ettei ole narskujen toivekevät.
  Hauska ja erittäin sinnikäs tuo mullan pinnalla kukkiva narsku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ole koskaan ennen nähnyt narsissin kukkivan tuolla tavalla kuin tuo lyhytvartinen. Johtuuko väärinpäin istutetusta sipulista vai liian kovasta maasta, en tiedä, mutta sinnikäs yksilö on.

   Poista
 3. Voi vitsit miten ihania narsisseja, tuollaisia erikoisia en ole nähnytkään. Ehkä innostun laittamaan jotakin ensi kevääksi. Mukavaa viikkoa, terkuin Suska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin :) Minä ostin jossain vaiheessa erikoisnarsisseja Korpikankaalta, nyt hankin enää taviksia, mutta ihania nekin ovat :)

   Poista
 4. Ihania narsisseja. Aika paljon noista löytyy erilaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Narsisseja on todella paljon erilaisia, kunpa niitä saisi hankittua enemmän ja enemmän :)

   Poista
 5. Varsinkin tuo Rip on tosi ihana

  VastaaPoista