maanantai 15. toukokuuta 2017

Kukkia, kukkia

Viikonloppuna juhlittiin äitejä. Minäkin olin koko viikonlopun vanhempieni luona, joten kotona ei tapahtunut mitään... Vai tapahtuiko kuitenkin....

Palloesikko
 Palloesikko on avannut suurimman osan nupuistaan. Se on mahtava!!! Narsissit ovat kasvattaneet nuppuja lehtiensä keskelle

Hetkinen... Rip van Winkle availeekin jo ensimmäistä nuppuaan :)

Narsissi 'Rip van Winkle'
Lämpö ja yöpakkasten loppuminen saivan minut asentamaan kasvihuoneeseen automaattiavaajat paikoilleen. Päätin myös muuttaa muutamat tomaatintaimet kasvihuoneeseen. Arkana vein vain sellaiset, joista on varakappaleita, jos jotain tapahtuu. Muutama pelargonikin muutti kasvariin, ei mitään harvinaista, vaan pari markettipelargoni ja 1 siemenestä itse kasvatettu.Kasvihuoneeseen muutti myös lämmitin. Ensi yönä se pääsee koekäyttöön... Pessimistinä pelkään, että se ei toimi ja kasvit paleltuvat, sekä koko kasvihuoneen palamista poroksi jne...

Aamulla olen viisaampi.

4 kommenttia:

 1. Hyvä idea viedä kasvariin kaksoiskappaleet kokeiluun. Aika lämpimiä öitä on luvassa, joten pian varmaan voi muutenkin siirtää taimia kasvariin.
  Minulla on samantyyppinen valopetroolilla toimiva lämmitin. Ei se erityisen tehoa ole, mutta kyllä siitä apua on. Kaksi kesää se on nyt lämmittänyt ja vielä on kasvari pystyssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienosti lämmitin toimi täälläkin. En ole varma, onko yöllä ollut pakkasta, mutta kasvarin lämpötila on ollut minimissään +7 astetta. Se on tänäkin iltana sytytetty, vaikka tuleva yö ei ole niin kylmä kuin edellinen.

   Poista
 2. Mukava kuulla että joku toinenkin on uskaltanut viedä taimia kasvariin. Minullakin on sisällä vielä paljon kukkia, jotta jos joku katastrofi tapahtuu, niin se ei hirveästi harmita.
  Minä iskin silmäni tuohon palloesikkoon, miten kaunis! Minulla on nyt kasvatuksessa palloesikoita, sinisiä. Kukkivat varmaan vasta ensi keväänä.
  Automaattiavaajat ovat kasvihuoneessa ihan välttämättömät, varsinkin jos itse ei aina siellä kotosalla ole. Minulla ei ole varasuunnitelmaa, jos yöllä tulee sähkökatkos, mutta ei pidä pahinta ajatella. Mielenkiintoisia kasvatteluhetkiä sinulle edelleenkin, Kaupunkilaistyttö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihastunut erilaisiin esikoihin ja tuo palloesikko on yksi upeimmista. Tuo yksilö on ostettu, mutta viime kesän siemenkasvatuksista näyttäisi ensimmäinen aloittelevan kukintaa...

   Automaattiavaajat ovat ehdottoman välttämättömät kasvihuonevarustuksessa, koska enhän minä välttämättä aamulla muista käydä avaamassa kattoluukkuja tai ovea... Toivottavasti ei tule sähkökatkoja, koska viikonlopuksi aion minäkin laittaa kasvariin sähkölämmittimen.

   Poista