keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Kylmää

Huh, huh... Kun kotoa läksin sunnuntaina oli ulkona 13 pakkasastetta, eilen kun tulin kotiin oli pakkasta jo 20 astetta ja tänä aamuna pakkasta olikin jo 25 astetta. Mutta eihän se haittaa, jos on tuvassa lämmintä... Mutta kun ei ole!!!!


Eilen tullessani kotiin, oli sisälämpötila 14 astetta. Hiukan ihmettelin, koska lattiatkin olivat kylmät ja minulla on lattialämmitys. Ja olihan tupa kohtuu lämmin (17 astetta), kun tulin joulunvietosta kotiin viikko takaperin ja lattiat ihanan lämpöiset. Mutta ei siis nyt.

Heti vaan tulia leivinuuniin ja viltti ulko-oven eteen, jotta tupa lämpiäisi. Aamulla sisällä oli vain 13 astetta... Eli jotain on pakko olla vialla...

Ensimmäiseksi taas tulet uuniin ja miettimään, että missä on vika.Olohuoneen ja makuuhuoneen lattilämmitystä säätelee sähkötermostaatti, muissa huoneissa (keittiö, pesuhuone ja wc) on käsikäyttöinen termostaatti. Ja näiden tilojen lattiat ovat lämpöiset, vähän vielä lisäsin niiden lämpöä, jotta koko talo lämpiäisi vähän lisää.

Eli vika on siis vain kahdessa huoneessa... Olisiko vikavirtasuoja jostain syystä lauennut ? Ei ole, tarkistin sekä sisällä olevan sähkökaapin, että ulkona olevan. Sitten oli jo pakko kysellä neuvoja isältä... Hän käski kokeilla laittaa lattialämmityksen töpselin toiseen pistorasiaan, jos vika on pistorasiassa. Ei auttanut, termostaatit eivät heränneet henkiin :( Puhelin kyllä latautui ko. pistorasiassa.

Nyt sitten kärvistellään viileässä talossa, iltapäivällä laitetaan uudelleen tulet uuniin (kevytpiipun vai kevythormin takia en uskalla pitää jatkuvaa tulta uunissa). Harkitsin jo, että toisinko saunamökistä rakennuslämmittimen sisälle, mutta sitten pelargoneille tulisi vilu. Eli pelargonit pitäköön lämmittimen ja minä puen monta villavaatekerrosta päälleni sekä soitan huomenna sähkömiehen paikalle tutkimaan ongelmaa...


1 kommentti:

  1. No huh, toivottavasti ongelma on ratkennut! Ei ole kivaa palella. Mutta sinulla on ihan kukkahörhön tärkeysjärjestys, pääasiassa että pelargonioilla ei ole vilu, heh! Mukavaa viikonloppua =)

    VastaaPoista